Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egymáshoz is tisztességtelennek látszanak a liberálisok, akik választást akarnak nyerni

Horváth K. József

2020.01.27. 19:00

Lakner Zoltán politológus, a 168 Óra korábbi főszerkesztő-helyettese a Facebook-oldalán vonja kétségbe volt munkaadója tisztességét ki nem fizetett járandóságai miatt. Ezt írja:

„Mint arról korábban írtam, volt munkahelyem, a 168 Órát kiadó, a Brit Média Kft. tulajdonában álló Telegráf Kft. több mint negyedévi munkabéremet nem fizette ki. A tartozás még akkor kezdett halmozódni, amikor ott dolgoztam, 2019 októbere előtt. Távozásom óta pár nap híján négy hónap telt el.

A kifizetésre vonatkozó többszöri – ily módon többször be nem tartott – szóbeli ígéretek után, valamint azt követően, hogy a kilépő papírjaim között olyat is találtam, amelynek aláírásával el kellett volna ismernem, hogy átvettem egy olyan részösszeget, amit nem fizettek ki (ezt nem írtam alá), a cég beszüntette a kommunikációt az ügyvédemmel, és konzekvensen nem fizeti ki a munkabért.

Mindeközben, mint az a nyilvánosságban korábban szintén napvilágot látott, nem nekem egyedül vannak pénzügyi követeléseim a Telegráf Kft.-vel szemben.

A saját ügyemben felszámolási eljárást kezdeményeztem a Telegráf Kft. ellen, ami egyúttal arra is vall, hogy már addigra egy meglehetősen hosszú várakozási idő telt el a nemfizetéssel. A cég a tucatnyi hivatalos ügyvédi megkeresésnek, fizetési felszólításoknak nem tett eleget, nem is válaszolt rájuk.

A Fővárosi Törvényszék még tavaly novemberben befogadta a felszámolási eljárás kezdeményezésére irányuló kérelmet, majd pedig fel is szólította a Telegráf Kft.-t a fizetőképesség igazolására. A cég ennek kapcsán kifogást nem emelt. Viszont, a változatosság kedvéért most már nem csak az én jogi képviselőmnek, hanem a bíróságnak sem válaszol.”

Soha nem öröm, ha a munkaadó és a munkavállaló között ilyen nemtelen vita bontakozik ki. Még akkor sem, ha ez esetben az ellenoldali, liberális médiánál történik. Elvégre ott is kollégák dolgoznak, nekünk sem öröm, ha ők a rövidebbet húzzák.

Ez a nemtelen eljárás korábbi gazdasági eseteket juttat eszembe. Elég talán csak a Gyurcsány idejében átadott Megyeri-híd több száz alvállalkozójának ki nem fizetett számláira utalni vagy arra, hogy a Szeviép-ügy kapcsán mintegy ötszáz kis- és középvállalkozó várja hiába a pénzét az elvégzett munkája után.

Úgy fest, hogy a balliberális oldalon – legyen szó akár a médiáról, akár a politikáról – egymással szemben is komoly erkölcsi deficit uralhatja a viszonyokat. Talán nem véletlenül nem bízik bennük a magyar választópolgár többsége már egy évtizede. Az újabb és újabb ügyek, egymással szembeni elvtelen, tisztességtelen eljárások ezt csak tovább erősíthetik. Hiszen, ha egymáshoz ilyenek, akkor mennyit ér a választóknak adott ígéretük. A „trükkök százait” felvonultató Gyurcsány kormányzásának idejéből ezt pontosan tudjuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: Andrzej Duda győzelme kritikus fontosságú a régió jövőjét illetően

Orbán Viktor: Andrzej Duda győzelme kritikus fontosságú a régió jövőjét illetően

A magyar-lengyel barátság a közép-európai összefogás motorja és az európai politika meghatározó tényezője.

A német vállalatok fele állandósítaná az otthoni munkavégzést

A német vállalatoknak kicsivel több mint a fele állandósítani tervezi a járványvédelmi karantén során bevezetett otthoni munkavégzést a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

Fejbe lőttek egy fiatal anyukát BLM-aktivisták, mert azt mondta, minden élet számít

Fejbe lőttek egy fiatal anyukát BLM-aktivisták, mert azt mondta, minden élet számít

Jessica Doty Whitaker bűne az volt, hogy azt mondta néhány Black Lives Matter-aktivistának, hogy „minden élet számít”. Egy hároméves kisfiút tettek árvává.

Fokozódik az ellentét: Kína szankciókkal válaszol az ujgurok miatt tett amerikai lépésekre

Fokozódik az ellentét: Kína szankciókkal válaszol az ujgurok miatt tett amerikai lépésekre

Kína szankciókat vet ki egyes amerikai tisztségviselők és intézmények ellen, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok a múlt csütörtökön szankciókat rendelt el kínai vezető tisztségviselők ellen, akiket az ujgur kisebbség elnyomásával vádol.

Nem mi mondjuk, hanem Brüsszel: a magyar igazságszolgáltatás Európa élvonalában van

Nem mi mondjuk, hanem Brüsszel: a magyar igazságszolgáltatás Európa élvonalában van

Varga Judit igazságügyi miniszter foglalta össze a bizottság idei Igazságügyi Eredménytábláját, mely szerint a magyar igazságszolgáltatás a hatékonyság és minőség objektív mutatói tekintetében Európa élvonalában van.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére