Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy cinikus pofon

888.hu

2020.04.25. 15:20

„Nehezen viselem a nácizmusra tett túl egyszerű és felelőtlen utalásokat” – írja Deutsch Tamás a Radoslaw Sikorski lengyel EP-képviselőnek adott válaszában.

Deutsch Tamás csütörtökön nyílt levelet írt Donald Tusknak, az EPP elnökének, aki egy Spiegel-interjúban kvázi nácinak nevezte a magyar miniszterelnököt. A nyílt levélben a fideszes EP-képviselő visszautasította a felháborító hasonlatot és felhívta a kereszténydemokrata Tusk figyelmét arra, hogy az alaptalan nácizás eddig a baloldal kedvelt eszköze volt.

Sikorski a nyílt levélre reagálva kifejtette: szerinte Donald Tusk EPP-elnök, volt lengyel miniszterelnök nem nácizta le Orbán Viktort, pusztán arra igyekezett rávilágítani, hogy a lengyel és a magyar populisták cinikus politikai játszmákra használják a társadalom megosztottságát. „Tényleg emlékeztetni akar minket arra, hogy Magyarország melyik oldalon harcolt a második világháborúban? Tényleg fel kellene tennünk a kérdést, hogy a Fidesz vezetői vagy az önök nagyapái melyik oldalon harcoltak?” – kérdezi Sikorski.

Levelének további részei is arról tanúskodnak, hogy Sikorski nem kellően tájékozott a jelenlegi magyar politikai helyzetben. A lengyel EP-képviselő szerint félrevezető levelek fogalmazása helyett a Fidesznek inkább azzal kéne foglalkoznia, hogy nem politikai céljai elérésére használja fel a járványt. Külföldi egyetemek bezárásáról beszél, gyűlöletkampányokról az EU ellen, és egy kis putyinozás után eljut oda, hogy „emiatt és nem Donald Tusk félreértett szavai miatt válnak el az útjaink (...) Sok szerencsét az EU-t gyűlölő nacionalisták társaságában! Remélem, ismét a vesztes oldalon állnak” – írta Sikorski.

Erre válaszolt most Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő:

Hadd kezdjem azzal, hogy nem válaszolok a leveléből semmire, ami szándékosan sértő és provokatív. Az Ön feladata megválogatni a szavait és a stílusát. Bár jól ismert pszichológiai tény, hogy a durva sértegetés általában a gyengeségnek és a valós érvek hiányának félreérthetetlen jele.

A Donald Tusk megjegyzéseit illetően tehet úgy, mintha nem értene valamit, ami elég világos minden tanult ember számára (és ami azt illeti, az interjúról tudósító minden médium számára is). Ez az ürügy azonban nem teszi ki nem mondottá az elhangzottakat.

A legfontosabb kérdés itt valójában az, hogy hogyan lehet fenntartani az EPP egységét és növelni annak politikai erejét az európai politikai küzdőtéren. Negatívan beszél a megosztottságról a politikában. Nos, nem gondolja, hogy e tekintetben a jelenlegi EPP elnöknek kellene megvizsgálnia a saját tetteit és megjegyzéseit? Sértő és megalapozatlan szavak használata politikai vezetőtárssal szemben – nem ez a par excellence megosztó magatartás? Az ideológiailag motivált, üreges politikai támadások ismételgetése az EPP egyik legsikeresebb miniszterelnöke ellen – ezt tekinti Ön egyesítőnek? Erősíti ez politikai családunkat?

A baloldal elvárásainak való megfelelés soha nem volt nyertes stratégia a kereszténydemokrata, konzervatív pártok számára. Lengyelországban sem működött, ha nem tévedek. Nem szabad engednünk, hogy politikai ellenfeleink mutassák jelöljék ki az utunkat és határozzák meg nekünk, hogy ki a „jó demokrata”. Néhány függetlenebb gondolat és politikai bátorság jó szolgálatot tenne nekünk.

Remélem, hogy amint ez a világjárvány véget ér, képesek leszünk újjáépíteni a kölcsönös tiszteleten alapuló normális együttműködést.

Tisztelettel,
Deutsch Tamás
A magyar küldöttség vezetője

Ui.: Egy személyes megjegyzés: levelében azt kérdezte, hogy melyik oldalon harcoltunk én és nagyapám. Nos, ezt elmondhatom: A Fidesz egyik alapítója vagyok, 22 éves voltam, amikor 1988-ban létrehoztuk az első demokrácia-párti ifjúsági szervezetet a kommunista Magyarországon. Büszkén harcoltam a szabadságért és a demokráciáért Magyarországon, büszke voltam arra, hogy Prágába mentem és nyilvánosan elnézést kértem a cseh és a szlovák néptől a kommunista Magyarország részvételéért Csehszlovákia 1968. évi Varsói Egyezmény szerinti inváziójában. Akkor rendőrségi őrizetbe vettek minket, de ez volt a helyes cselekedet.

És a nagyapám? A családomban a Holokausztnak vannak áldozatai és túlélői egyaránt. Nagyapám a munkaszolgálat és a budapesti gettó túlélője volt. Ezért megértheti, hogy nehezen viselem a nácizmusra tett túl egyszerű és felelőtlen utalásokat. Úgy fogom fel, mint ami valójában: egy cinikus arculütés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Merész vállalkozás: A milánói SUNNEI is csatlakozik a Vanguardshoz

Rendhagyó olasz márkával bővül a csoport portfóliója, így a Nanushka és AERON mellett a SUNNEI is társa a modern luxus jövőjének kialakításában.

„Magyarország jövőjét akarták ellehetetleníteni”

A száz évvel ezelőtti trianoni békediktátummal a nagyhatalmak Magyarország jövőjét akarták ellehetetleníteni, de ma már látszik, hogy ez nem sikerült – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, egy az Akadémián tartott rendezvényen.

Ellopták Szent II. János Pál pápa vérét egy olasz templomból

Ellopták Szent II. János Pál pápa vérét egy olasz templomból

Felhívást intézett a tolvajokhoz az olaszországi Spoleto érseke csütörtökön, szolgáltassák azonnal vissza a szent II. János Pál pápa néhány csepp vérét tartalmazó ereklyetartót, melyet a város székesegyházából loptak el.

Újabb varrónők nyilatkoztak, akiket Bíró László a baloldal jelöltje megfenyegetett

A Jobbikos Bíró László arcátlan módon továbbra sem fizeti ki korábbi munkavállalóit és az is kiderült, hogyan kerültek cégtemetőbe a csődbe vitt vállalkozásai.

Ez történt ma

Ez történt ma

Mai legfontosabb írásaink egy cikkben.

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

A Volánbusz flottájának minőségi cseréje folyamatos, a 2018 ősze óta beszerzett új járművek száma az év végére megközelíti a kilencszázat – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, az ITK Holding autóbusz-átadó ünnepségén.

Ismét Magyarországot akarják befeketíteni a liberális médiában

Ismét Magyarországot akarják befeketíteni a liberális médiában

Varga Judit is nyilatkozott a mai Politicóban megjelent lejárató cikkről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére