Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Anna szerint az oktatásnak beláthatatlan következményei lehetnek Gyöngyöspatán

Horváth K. József

2020.02.10. 21:10

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője nagy lendülettel a kormányra mutogat a Facebook-bejegyzésében. A kabinet szerinte félelemkeltő, rasszista és megosztó kampányt indított, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek a magyarországi cigányságra nézve.

Érdekes álláspont. Sokak szerint azonban mintha ez éppen fordítva lenne. Mintha éppen Donáth Annának és társainak uniós tevékenysége menne szembe a magyarok érdekeivel.

Donáth ezt írja: „A miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóján személyesen védte és bátorította a gyakorlatot, hogy roma gyerekek elkülönítve, rosszabb minőségű oktatásban részesüljenek, és arra buzdított, hogy jogerős bírósági ítélettel előírt kártérítést se fizessék ki a gyerekeknek. Félelemkeltő, rasszista és megosztó kormányzati kampányt indítottak, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek a magyarországi cigányságra nézve.

Ezért a mai napon Romeo Franz képviselőtársammal levélben fordultunk az egyenlőségért, valamint az értékekért és átláthatóságért felelős biztosokhoz. (…)

A Bizottság által a Magyarország (valamint Szlovákia és a Cseh Köztársaság) irányában választott lassú, tárgyalásos módszer a Fidesz-kormánynál semmit nem ért el. Azt kértük ezért, hogy a jogsértési eljárást tereljék vissza a keményebb, formális útra. Szükség esetén forduljanak az Európai Bírósághoz. Teremtsünk precedenst, szorítsuk rá a magyar kormányt az európai normák és bírósági döntések betartására, hogy megállítsuk a szegregációt!”

Mindenekelőtt nem árt tisztázni, hogy

Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatóján még véletlenül sem buzdított arra, hogy roma gyerekek elkülönítve, rosszabb minőségű oktatásban részesüljenek. Ez valótlanság.

Donáth szerint az tehát nem a szegregáció erősítése, ha a kormány oktatással, képzéssel próbál teljesíteni az ítéletnek megfelelő értékben, hogy a tudás átadásával jobbra fordítsa a fiatalok sorsát, megalapozza életkezdésüket. Ehelyett viszont, ha a romák pénzt kapnak, ami valószínűleg hamar elfogy és a tudásszegény állapot továbbra is fennmarad, az Donáth szerint nem szegregáció. Szerinte ez a követendő magatartás, hiszen ezt követeli.

Kérdés, ki küzd itt valójában az emberi célokért? Éppen egy friss adat mutatott rá, hogy a gyöngyöspatai lakosság 99,7 százaléka nem szolidáris a felperesekkel és képviselőikkel. A társadalmi igazságérzet tehát még Gyöngyöspatán is Orbán Viktor oldalán áll, s még véletlenül se Donáth Annáén.

A momentumos képviselőtől azonban sajnos már megszoktuk, hogy Brüsszelben csak áskálódni tud a kormánnyal, a magyarokkal szemben, tenni értük azonban még véletlenül sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére