Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

Horváth K. József

2021.09.18. 16:45

A ma majdnem megindult előválasztást tegnap megelőzte a miniszterelnök-jelölti jelöltek start előtti nagyotmondó versenye, amelynek keretében továbbra is hülyének nézik saját szavazóikat.

A nagyotmondó verseny központi kérdése, hogyan tudnak feles felhatalmazással kétharmados mandátumot igénylő Alaptörvény-módosítást végrehajtani és hogy tudják a szintén kétharmadot igénylő sarkalatos törvényeket a kukába dobni. Dobrev Klára és Karácsony Gergely beszédéből az csendült ki: gyakorlatilag sehogy, mert még véletlenül se merült föl egyiknél sem, hogy talán kétharmaddal is győzhetnének az áprilisi választáson.

Ez nem csoda, hiszen még azzal sem tudtak megbirkózni, hogy technikailag zökkenőmentessé tegyék a szavazás megindítását. Bár hónapok óta erre készülnek, az informatikai rendszerük annyira megadta magát, hogy az eredetileg kétórásra szánt felfüggesztést két naposra kellett kitolni. Garancia persze nincs rá. Ennyit a baloldal képességeiről. Egy dolog, amit a szájkatare küzdelmei megkívánnak, s egy másik, hogy mit tudnak ebből megvalósítani.

Komoly esély van rá, ha netán odáig jutnak és Gyurcsányné „számítógépes rendszerét” kell majd egy egyszerű többséggel megszerzett választási győzelem után működésbe hozni, akkor szintúgy fel kell majd függeszteni a kormányzást, ahogy ma a technikai hátteret.

Az előválasztási nagygyűlésén ugyanis Dobrev Klára szinte belesulykolta a hallgatóság agyába, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek még akkor is, ha nincs kétharmados felhatalmazásuk. Ez nem más, mint az erőszak, a polgárháborús helyzet tudatos és szándékos előállítása. Arra hivatkozva, hogy a meg nem szerzett, de a bolsevik tempó alapján mégis alkalmazni akart kétharmados felhatalmazás nélkül nem tudnak kormányozni. Ennél aljasabb készülődést nehéz elképzelni. A nagygyűlés résztvevői elősorban ugyanis azért tapsoltak az egyes felvetéseknek, mert a jogban többnyire járatlanok. Ezt használja ki Dobrev Klára, hogy már most megkezdje a seregek toborzását az választások utáni helyzetre, amikor mint mondta, nem fog megremegni a keze.

Jakab Péter ugye csak egyetlen napot hagyott a választás után Polt Péter legfőbb ügyésznek, mert ő már másnap börtönbe akarja őt küldeni. Dobrev ezt szombaton megerősítette, mondván a kétharmados felhatalmazással kinevezhető és leváltható Polt Pétert ők „feles többséggel is eltávolítják.” De ugyanígy fognak intézkedni a teljes Médiatanáccsal, a Költségvetési Tanáccsal. De a DK jelöltje egytől-egyig kukába dobná a kétharmados törvényeket is, mint ahogy kirugdosná azokat a fideszes intézményvezetőket is, akiknek elmozdításához szintén nem lenne kétharmados felhatalmazásuk.

Szóval – legalábbi szavakban – Dobrev valóban nem riad vissza a leggyalázatosabb polgárháborús helyzet előidézésétől sem, amilyen még nem volt a szabad választások óta Magyarországon.

A verebek azt csiripelik, hogy Karácsony ennél óvatosabb volt a háttértárgyalásokon. Háborúskodás helyett a főpolgármester inkább előrehozott választásokkal akarna túllépni egy-egy felhatalmazási problémán. A szombati választási nagygyűlésen ennek azonban még véletlenül se adott hangot. Érdekes módon a jogállam tiszteletben tartása mellett kiállt, miközben korábban ezer és egyszer azt is tagadta, hogy a jogállam egyáltalán létezik-e Magyarországon. A kis hazudós Karácsony tehát ezúttal is bizonyította, hogy jellem dolgában egyáltalán nem különb a DK bibliai Belzebubjánál, akinek volt bőr a képén hazugságok sorozatával tüzelni a jogban járatlan keménymagjuk tagjait. A néphülyítés tehát tovább folytatódik.

Szomorú, hogy a jelöltek „számítógépes rendszerének” meghibásodását csak az áprilisi választások eredményeinek ismeretében tudjuk fehéren-feketén megállapítani.

De azt már azért most is sejthetjük, hogy milyen bizonyítványra számíthatnak azok, akik a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelem érdekében. Nemhogy a kétharmadért, de még a felesért is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére