Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapest, az „ígéret földje”

Ányos Miklós

2020.01.21. 19:45

A 100 napos Karácsony nem sok meglepetést hozott a budapesti polgároknak. Beváltatlan ígéreteket azonban bőven kaptak a főpolgármestertől.

Karácsony – a többször száznapos – kampányában ígért fűt-fát a pesti választópolgároknak. Előbbi reméljük nem úgy teljesül, hogy visszaszippantják Juhász Pétert a közéletbe, például Gergőnk újabb alpolgármesterének, utóbbiból pedig Tarlósék már elültettek 8 ezret a Tízezer új fát Budapestre! program keretében.

Stadionstop, ingyenes BKV, rezsitámogatás, klímavédelmi intézkedések, szabadabb Budapest és megannyi ígéret jellemezte az ellenzéki jelölt kampányát. Az Ígéretfigyelő szerint összesen 140 ígéretet tett több hónapos kampányában Karácsony, amiből eddig ötöt sikerült betartania.

Az első – mindent megelőző – intézkedés a klímavészhelyzet kihirdetése volt. Óriási teljesítmény (tőle) mindenfajta háttérmunka és célkitűzés nélkül kihirdetni valamit, amit nem ő talált ki, és liberális kollégái is csak tartalmatlan frázisként pufogtatják. Mivel nem rajtuk múlik a megoldása, nagyon könnyen és hosszan lehet sivalkodni rajta a valódi munkavégzés helyett.

A második a listán az álláskeresők ingyenes tömegközlekedése. Ez az október 13-i „felszabadulás” előtt is így volt, mindössze számlát kellett kérni a munkakereséshez kapcsolódó jegyekről és bemutatni azt az illetékes foglalkoztatási hivatalnak. Egyébként ezt a juttatást jellemzően nem veszik igénybe az álláskeresők, és az erre kapott költségvetési összeget rendszerint felhasználás nélkül visszajuttatják a hivatalok a központi költségvetésnek.

A harmadik a fővárosi főkertész pozíció. Mivel ennek a feladatait korábban is ellátták a Főkert Zrt. munkatársai, legfeljebb egy hamiskás félmosolyt érdemel a kinevezésnek látszó felelősségáthárítás.

A negyedik a közkedvelt Lokál című ingyenes napilapnak a BKK területeiről való kitiltása volt. A sajtószabadság védelmében nyilván... Betiltjuk, kitiltjuk, lebontjuk, (stip)stop, diktatúra, elzavarjuk, visszavesszük, megadóztatjuk, nem hagyjuk – kedvenc és gyakori szavak a liberális közéletben. Pedig egész nyugodtan átvehetnének néhány pozitív kifejezést, például felépítjük, létrehozzuk, folytatjuk, átvesszük... Mint ahogyan azt sikerült is a most átadott környezetkímélő buszok esetében. Ezeknek ugyanis még Tarlós István időszaka alatt történt meg a beszerzése, Gergő csak a szalagot vágta át. Meg a választóit.

Az átadóünnepségen egyébként megint a saját lábában botlott el, mert arra panaszkodott, hogy a közmédia a megválasztása óta nem hívta meg egyik műsorába sem, amit az MTVA helyszínen tartózkodó munkatársa azonnal megcáfolt és újra meghívta őt élő adásba. Az elfoglalt-elfogult főpolgármester segítségére azonban most nem sietett semmilyen dolmányos varjú, így a legegyszerűbb kifogást találta mondani, miszerint akkor pont nem ér rá.

Az ötödik, hihetetlenül aktuális és a budapestiek életét meghatározó intézkedése volt a túlóratörvény szerinti munkavégzés megakadályozása a fővárosi cégeknél. Vannak dolgok, amit a posztoló liberálisok és a posztbolsevikok képtelenek elengedni, bármekkora ostobaság is legyen... Na, ez pont ilyen. Így most inkább bejelentés és fizetés nélkül dolgozhatnak a hivatalnokok, többek közt Pikó józsefvárosi birodalmában.

Aztán itt van a CT- és az MR-készülékek követelése. Kerületenként legalább egyet szeretett volna, bár ő egyet sem vett saját kerületének, amíg zuglói polgármesterként hasított. Átlagban egyébként addigra már két ilyen készülék is jutott egy kerületre. Hát, hogy tartsa be így az ígéreteit a budapesti álomfő, ha azokat már megvalósította előtte más?

Ezzel összefüggésben a stadionstopból is kórházstop lett. Megfúrta az évek óta tervezett dél-budai centrumkórház felépítését, aminek a tervezésére már nem kevés pénzt felhasználtak és igencsak hiányzik a főváros környéki ellátási körzetből. Amennyiben mégsem véglegesen törölte el a Tarlós István által rendszeresen megtartott Budapestinfót, vagy végre eleget tesz a közmédia meghívásainak, beszámolhatna róla, hogy hova tenné a később beszerezni kívánt CT-, illetve MR-berendezéseket. A Városháza parkolójába vagy a klímaerdőbe?

Szóval, ha ilyenek az ígéretek, ne várjunk túl sokat a megvalósításnál sem, ha egyáltalán eljut odáig. Dolgosabb elkövetkezendő száz napokat kívánunk a főpolgármesternek, magunknak meg Karácsony-stopot. Legalább decemberig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére