Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszeli siker: savanyú a szőlő az ellenzéki EP-képviselőknek

Horváth K. József

2020.12.10. 18:00

Saját Facebook-követőik fricskázták Dobrev Klára és Donáth Anna bejegyzését, amelyben Orbán Viktor nagyszerű brüsszeli győzelmét igyekeztek sárba tiporni. Írásuk már nekik is sok volt. Savanyú a szőlő Ujhelyi Istvánnak is, ezért aztán ő is a félrevezetés hagyományos szocialista fegyveréhez nyúlt, amikor kommentálni kezdte a történteket.

 

A tagállamok a kiszivárgott hírek szerint egyhangúlag támogatják Magyarország, Lengyelország és az Európai Unió német elnökségének megállapodását, ami óriási siker a magyar érdekekért a végsőkig küzdő kormányunk számára.

Azaz estefelé már biztosan fogjuk tudni, hogy elfogadták a hétéves uniós költségvetést, és lesz helyreállítási csomag is, amit 2022-ig nem kötnek hozzá a jogállamisági mechanizmushoz.

Ujhelyi István a Szeged Tv-nek úgy minősítette a sikert, hogy Orbán Viktor „lőtt egy kapufát”. Mintha a fogát húzták volna, úgy mondta, de azért kipréselte magából, hogy „összességében Európa és Magyarország nyert ezzel a kompromisszummal, hiszen Orbán megkockáztatta, hogy elveszítsük az európai újjáépítés pénzeit, ami több mint 6000 milliárd forint. Eközben pedig januártól elindul a jogállamisági mechanizmus”. Persze nem indul el, ez csak Pisti félrevezetősdije, de erről később. Arról viszont egy kukkot sem szól, mi volt a mérleg másik serpenyőjében (migráció, genderideológia).

A momentumos Donáth Anna is úgy értelmezte a híreket, hogy lesz jogállamisági mechanizmus. Bejegyzését egy saját magáról készült fotóval tette közzé, amelyre azt írta: „Ezért veszített Orbán Viktor.”

Követői közül Ernő úgy kommentálta a bejegyzést: „Rongy ember vagy.” Társa nemes egyszerűséggel csak ennyit fűzött a poszthoz: „Ne hazudj!” Dániel kommentje: „Ha ez a győzelem nektek, akkor még sok ilyen győzelmet.” István karcosabban fogalmazott: „Kik is lopnak te sz...? A főpolgit kérdezd, a ballibsik által vezetett települések vezetőit kérdezd! Aljas, haza.ruló, apádat kérdezd, hogy mennyit lopott, és amellett hány nőt zaklatott, és félemlített meg! Elvtelen, hazátlan, sehonnai.” Imre így reagált: „Két évre felfüggesztik ezt a csodamechanizmust... Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” Puzsér Róbert így látja: „Az a baj, hogy a vereség pillanataiban te pezsgőt fröcskölsz. Az a baj, hogy győzelmet hazudsz oda, ahol semmi más nincs, csak a vállalásod csődje.”

Dobrev Klárát, a DK EP-képviselőjét is saját hívei igazították helyre. Így kezdte a Facebook-posztját: „Ha igazak a kiszivárgó hírek, Orbán és a vétója megbukott.” Szerinte ez a kormány történelmi veresége. Tibor így kommentelt erre: „Inkább Orbánnak siker, el kell olvasni a szerződést.” Zsuzsa ezt mondja: „Vereség. Dobrev Klárának.” Zoltán szintén a szerződés tervezetére hivatkozik: „Attól tartok, hogy ez amennyiben így marad, inkább Orbánnak siker. Kapott 2 évet, addig nincs semmi változás. El kell olvasni a szerződéstervezetet.” Balázs: „Látod, Klára, drága, erre jó a Facebook. 5 perc alatt derül ki, hogy megint hazudsz. Már meg is cáfoltak... Bocsss” András: „Hogy is mondta anno a férjed?! »Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon« .... Na, Ti pontosan ezen a szinten rekedtetek meg... És most se tudtok mást! Ezek se szentek, de pont Ti akartok itt »más világot« hozni?! Isten mentsen meg a ti »más« világotoktól...”

Vásárhelyi Mária, Soros György egyik legszorosabb szövetségese mintha külön odaszólna Ujhelyinek és Dobrevnek a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban. „2022-ig semmilyen eljárást nem tud indítani Brüsszel, és azután is csak az uniós pénzekkel kapcsolatban. Ez a legfontosabb jogi és politikai garancia, amit a magyar és a lengyel miniszterelnök kiharcolt.”

Gyurcsányné a magyar–lengyel–német megegyezéssel kapcsolatban kifejti, hogy itt nem Angela Merkel és Orbán Viktor győzött. Azt sejteti, hogy az ellenzék nyert! Vásárhelyi ezt így kommentálja: „Hát kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség??”

S még a kormánnyal sohasem kesztyűs kézzel bánó sorosista portál, a 444 sem ad igazat Dobrevéknak. Az írja: „A szöveg alapján Magyarország és Lengyelország lényegében megkapta, amit akart. Az Európai Parlament pedig szinte mindent elveszített, amit november elején szuszakolt bele a jogállamisági mechanizmusnak nevezett törvénytervezetbe.”

Ez bizony az Európai Parlament képviselőinek szegénységi bizonyítványa. Kiverték a kezükből azt a fegyvert, amellyel Magyarországot támadták. Erre varrjon gombot Klárika, Annácska és az örök gyűlölködő Ujhelyi Pistike.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére