Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel örülhet, hogy a fogható Donáth Anna lett a Momentum elnöke

Horváth K. József

2021.11.24. 16:00

A frissen megválasztott momentumos pártelnök belépője jól sikerült, amikor Márki-Zay migránsszámlálójával kapcsolatban arról beszélt, hogy a baloldalnak nem kell lemenni kutyába azért, mert a Fidesz ezt teszi.

 

Természetesen ezúttal is arról van szó, hogy a baloldal Nicolae Ceaușescura erőteljesen hasonlító miniszterelnök-jelöltje a „migránsszámlálós” plakátokkal azért szórta tele az országot, hogy bizonyítani igyekezzen a lehetetlent: nem a baloldal bevándorláspárti, hanem a jobboldal vezére, Orbán Viktor. Úgy fest, ez már a Momentum új elnökének is szúrta a szemét. Azt nem mondta ki azért, hogy ez az orbitális hazugság hiteltelenné teszi az egész baloldalt, de talán az agyán ez a gondolat is átfutott.

Ennek ellenére a belorusz–lengyel határon zajló migránsellenes küzdelem vagy a déli határainknál rendre egymást követő határsértések még véletlenül sem motiválták a gyurcsányistákat, hogy legalább egy nyomorult tiltakozó közleményt megfogalmazzanak a tarthatatlan migránshelyzet megszüntetésére. Arról nem szólva, hogy eszükbe sem jutott csatlakozni Orbán Viktor Ursula von der Leyennek küldött leveléhez, hogy az Európai Bizottság járuljon hozzá a kerítés költségeihez, és függesszen fel minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritását, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit. Gyurcsányék hallgatásukkal jelezték, hogy nekik egyáltalán nem fáj, ha veszélybe kerül a magyarok biztonsága, Magyarország határa, területi épsége. Az a jelek szerint csak a kormánynak fontos.

Ha jól meggondoljuk, Donáth Anna is tehetett volna egy ilyen határozott gesztust Brüsszel Magyarország-ellenes lépéseivel szemben, de első nyilatkozatai arról tanúskodnak, hogy ez eszébe sem jutott.

Talán nem véletlenül.

Már az is különös, hogy elnökké való megválasztásáról a tény bejelentésén kívül nem került nyilvánosságra semmiféle hivatalos közlemény. Még az eredményt is kerülő úton tudta meg a sajtó, hogy Donáth Anna kétszer annyi szavazatot kapott (56%), mint a hosszú ideig önálló indulóként számon tartott, végül második helyen végző Orosz Anna. Kicsit hasonló a helyzet, mint Márki-Zay miniszterelnök-jelölti sikerénél, aki a futottak még kategóriából került végül a második fordulóba, majd vált győztessé, lemosva a pályáról a legnagyobb esélyes Dobrev Klárát. Kövér László a Hír TV Őszintén című műsorában adott egy esélyt annak a fogatókönyvnek is, amelyet a baloldal nagy tanítója, Sztálin fogalmazott meg, miszerint „nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre, hanem hogy ki számolja a szavazatokat”.

Ez azt sejtetheti, hogy a kormány megbuktatásában érdekelt Brüsszel Donáth Anna személyén keresztül is közvetlen rálátással bírhat a baloldal boszorkánykonyhájában történtekre, ami választások előtt különösen jól jöhet. Nem mintha Dobreven keresztül nem kaphatnának közvetlen információkat a magyar belpolitikai viszonyokról, de azért biztos, ami biztos. Több szem többet lát.

Orosz Anna egyébként sem lenne túlzottan fogható, irányítható személyiség, ezért talán kevésbé volna együttműködő, mint győztes riválisa. Donáth Annának ugyanis fiatal kora ellenére van egy-két pötty a múltjában. Emlékezhetünk, hogy apját, Donáth Lászlót az ügyészség aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel és folytatólagosan elkövetett szeméremsértéssel vádolta. Az elsőfokú ítélet miatti fellebbezés után majd jön a másodfok, akkor kiderülhet, mi is történt valójában.

De emlékezhetünk arra is, hogy Donáth Anna egy Varga Judit miniszterrel folytatott nyilvános vitában Vera Jourová uniós biztossal kapcsolatban azt mondta: „Nem szoktam vele lefekvés előtt arról csacsogni, hogy képzeld, Vera, már megint mi történt Magyarországon.” Aztán egy belsős videókonferenciáról kiszivárgó felvétel szerint Donáth így fogalmazott: „Engem rengetegen keresnek. Hát, a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan.”

Donáth Anna bárhogy szeretné magát patyolattisztának beállítani, nehezen fog neki sikerülni. Személye Gyurcsánnyal, Márki-Zayval együtt beleillik abba a csapatba, akik tiszta, demokratikus választások útján kicsi eséllyel pályázhatnak még az egyszerű többség megszerzésére is, nemhogy a kétharmadra.

Ezért aztán mutyiznak, maguk között, titokban választanak, mint akiknek Sztálin gondolatai a legkedvesebbek közé tartoznak. Hogy aztán a színfalak mögött az idegen érdekek szolgálatában, Brüsszel irányításával munkálkodjanak Magyarország érdekei ellen.

Ha mégis van valaminek örülni Donáth megválasztásával kapcsolatban, az annyi, hogy ők sem bíznak benne feltétlenül. Elnöki mandátuma ugyanis mindössze hat hónapra szól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére