Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrány: Fleck Zoltán egyenesen lediktatúrázta Orbán rendszerét

Horváth K. József

2021.06.30. 16:00

Semmitől nem riadnak vissza Gyurcsány szélsőséges jogászai, akik a Böszme esetleges feles választási győzelme esetén már egyenesen az Alaptörvényt akarják hatályon kívül helyezni, ami botrány. Ha valami, akkor ez a jogállam lábbal tiprása, nem az, amit az Orbán-kormányra mondanak.

 

Fleck Zoltán már ott tart, hogy egyenesen diktatúrának írja le a jelenlegi rendszert, és az 1990 előtti pártállami időkhöz hasonlítja, amikor még „ideiglenesen” hazánkban állomásoztak a szovjet csapatok. Egy mondat a jogszociológus végtelenül sunyi, félrevezető retorikájából a Hírklikkről: „A diktatúra egész rendszere és kiszolgálói halálos veszedelmet látnak a demokratikus átalakulásban. Ahhoz ugyanis, hogy győzedelmeskedjenek a demokratikus erők, fel kell számolni a diktatúra intézményrendszerét.”

Mi benne az aljas sunyiság? Hát az, hogy szó sincs diktatúráról. Orbán Viktor nem diktátor, épphogy ő harcolt az első sorban a proletárdiktatúra lebontásáért, méghozzá sikerrel. Pluralista demokráciában élünk a rendszerváltozás óta. Ha nem így lenne, az Európai Unióba sem vettek volna föl bennünket.

Amit Fleck állít, az egyenesen jogi abszurd. Ő éppen azt nevezi „demokratikus átalakulásnak”, ami jogállamban elképzelhetetlen. Azt, hogy egy ötvenszázalékos felhatalmazással választást nyert politikai erő hozzá merjen nyúlni a kétharmados többséget igénylő törvényhez. Éppen ez jelentene egyet a hatalommegosztási elvek felszámolásával. Ők persze hazug módon és jogilag teljesen megalapozatlanul Orbánt vádolják ezzel.

Hát éppen ez az az önkény, az a bolsevik diktatórikus „trükk”, ami jogállamban megengedhetetlen, ami aláássa a jogbiztonságot, az ország normális működését. Kellő mennyiségű választói felhatalmazás hiányában akarja felszámolni a „diktatúra” intézményrendszerét, a magyarok kellő erejű akarata nélkül. Természetesen Gyurcsány jóváhagyásával.

A csizma azért került most az asztalra, mert a minap ünnepelték az Alaptörvény megalkotásának 10 éves évfordulóját. Az ebből az alkalomból rendezett konferencián Varga Zs. András, a kikezdhetetlen felkészültségű jogtudós, a Kúria elnöke beszédében kijelentette: „alkotmányos puccs megtervezése folyik”, az Alaptörvény „megtörése” pedig a szuverén magyar állam megtörését jelentené. Hozzátette: „Az Alaptörvényt védelmezni kell a támadásokkal szemben. A jogállam, a hatalommegosztás érték, de ha »bűnöző szervezetek« kezébe kerül, az államnak és a jognak fel kell lépnie ellene.”

Kemény szavak, de nincs is helye másnak. Ha valaki diktatúrázza azt a rendszert, amelyről ő maga tudja a legjobban, hogy nem az, ráadásul

önkényesen, kellő felhatalmazás nélkül, valóban diktatórikus módon akarja egy politikai erőnek előkészíteni a terepet az alkotmányos puccshoz, akkor a „bűnöző szervezetek” megjelölés egyáltalán nem túlzás.

Sajnos megtanulhattuk, hogy a kommunista múlt erői, amelyek most hatalomátvételre készülnek, csak ezen a nyelven képesek beszélni. Választói többségük ugyanis soha nem volt az erős hatalomhoz jutáshoz.

Rajtunk múlik, hogy ne is legyen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére