Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrány: Fleck Zoltán egyenesen lediktatúrázta Orbán rendszerét

Horváth K. József

2021.06.30. 16:00

Semmitől nem riadnak vissza Gyurcsány szélsőséges jogászai, akik a Böszme esetleges feles választási győzelme esetén már egyenesen az Alaptörvényt akarják hatályon kívül helyezni, ami botrány. Ha valami, akkor ez a jogállam lábbal tiprása, nem az, amit az Orbán-kormányra mondanak.

 

Fleck Zoltán már ott tart, hogy egyenesen diktatúrának írja le a jelenlegi rendszert, és az 1990 előtti pártállami időkhöz hasonlítja, amikor még „ideiglenesen” hazánkban állomásoztak a szovjet csapatok. Egy mondat a jogszociológus végtelenül sunyi, félrevezető retorikájából a Hírklikkről: „A diktatúra egész rendszere és kiszolgálói halálos veszedelmet látnak a demokratikus átalakulásban. Ahhoz ugyanis, hogy győzedelmeskedjenek a demokratikus erők, fel kell számolni a diktatúra intézményrendszerét.”

Mi benne az aljas sunyiság? Hát az, hogy szó sincs diktatúráról. Orbán Viktor nem diktátor, épphogy ő harcolt az első sorban a proletárdiktatúra lebontásáért, méghozzá sikerrel. Pluralista demokráciában élünk a rendszerváltozás óta. Ha nem így lenne, az Európai Unióba sem vettek volna föl bennünket.

Amit Fleck állít, az egyenesen jogi abszurd. Ő éppen azt nevezi „demokratikus átalakulásnak”, ami jogállamban elképzelhetetlen. Azt, hogy egy ötvenszázalékos felhatalmazással választást nyert politikai erő hozzá merjen nyúlni a kétharmados többséget igénylő törvényhez. Éppen ez jelentene egyet a hatalommegosztási elvek felszámolásával. Ők persze hazug módon és jogilag teljesen megalapozatlanul Orbánt vádolják ezzel.

Hát éppen ez az az önkény, az a bolsevik diktatórikus „trükk”, ami jogállamban megengedhetetlen, ami aláássa a jogbiztonságot, az ország normális működését. Kellő mennyiségű választói felhatalmazás hiányában akarja felszámolni a „diktatúra” intézményrendszerét, a magyarok kellő erejű akarata nélkül. Természetesen Gyurcsány jóváhagyásával.

A csizma azért került most az asztalra, mert a minap ünnepelték az Alaptörvény megalkotásának 10 éves évfordulóját. Az ebből az alkalomból rendezett konferencián Varga Zs. András, a kikezdhetetlen felkészültségű jogtudós, a Kúria elnöke beszédében kijelentette: „alkotmányos puccs megtervezése folyik”, az Alaptörvény „megtörése” pedig a szuverén magyar állam megtörését jelentené. Hozzátette: „Az Alaptörvényt védelmezni kell a támadásokkal szemben. A jogállam, a hatalommegosztás érték, de ha »bűnöző szervezetek« kezébe kerül, az államnak és a jognak fel kell lépnie ellene.”

Kemény szavak, de nincs is helye másnak. Ha valaki diktatúrázza azt a rendszert, amelyről ő maga tudja a legjobban, hogy nem az, ráadásul

önkényesen, kellő felhatalmazás nélkül, valóban diktatórikus módon akarja egy politikai erőnek előkészíteni a terepet az alkotmányos puccshoz, akkor a „bűnöző szervezetek” megjelölés egyáltalán nem túlzás.

Sajnos megtanulhattuk, hogy a kommunista múlt erői, amelyek most hatalomátvételre készülnek, csak ezen a nyelven képesek beszélni. Választói többségük ugyanis soha nem volt az erős hatalomhoz jutáshoz.

Rajtunk múlik, hogy ne is legyen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Működésbe lépett a balos Fake News hálózat az áldozatsegítés ügye körül. Hétvégén fognak szavazni a svájciak az új LMBTQ-törvényről.

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldalnak történelmileg nem erőssége az őszinteség. Tóth Bertalan például az előválasztás lebonyolításának kudarcos indulása kapcsán megpróbált ezen változtatni, de az igazságot feltárni igyekvő szocialista politikust mégis befedni látszik a baloldal hazugságokhoz ragaszkodó hagyományainak vastagon lerakódó guanója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére