Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Black Friday: ott vágnak át, ahol tudnak

Nagy Gábor

2018.11.22. 16:10

A néphülyítés és a parasztvakítás "legszentebb napja" következik. Proli a 888-on.

Kezdődik a karácsonyi színjáték. Semmi kétség, évről évre egyre rosszabb a helyzet. Mióta pedig már itthon is van Black Friday, tarthatatlan az egész.

2018-ban a csapból is a fekete péntek folyik. A színpad tökéletes: akciók, személyre szabott ajánlatok; ami viszont a függöny mögött lakozik, az egy világméretű, hisztéria. Még konkrétabban: egy hatalmas átbaszás.

Azt sulykolják, hogy „ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget, iratkozzunk fel a hírlevélre”, „vegyük meg ezt a hűtőgépet”, „szükségünk van arra az okostelefonra”, „ennél olcsóbban úgysem kapjuk meg a lapostévét”, és így tovább. Pedig higgyük el: nincs ezekre szükségünk.

Hazugság az egész. Csak azért mondják ezeket, hogy átvágjanak minket. Kamu akciók vannak mindenhol. Olyan árakat írnak rá a cetlikre, amilyeneket csak akarnak. Ezeket a hűtőgépeket, okostelefonokat, tévéket máskor is ki fogják szórni. Az év végén. Az őrült napokon. Az áfamentes napokon. A Glamour-napokon. A Joy-napokon. Kuponnapokon. Ugyanennyiért. Vagy még olcsóbban. De ne legyenek kétségeink afelől sem: vannak helyek, ahol még fel is nyomják az árakat. Úgysem keresünk rá, mennyibe került korábban.

Valamiért mégis bekajáljuk az egész Black Friday-hisztit. 2016-ban a teljes online forgalom 5 százaléka, tavaly pedig már 7,4 százaléka zajlott ezen a napon. Hab a tortán: ma már pedig nemcsak fekete pénteken lehet blekfrájdéjozni, vannak cégek, amik már hetekkel korábban belevágtak a néphülyítésbe, parasztvakításba.

Kell nekünk a Black Friday? Nem! Több tízezer forintot vágunk ki az ablakon úgy, hogy nem tudjuk: azt kapjuk kézhez, amiért valóban fizettünk; hogy megkapjuk időben a csomagot vagy sem. Teljesen egyértelmű: nemcsak átb888szás, felesleges stressz is a fekete péntek. Az üzletekben ilyenkor tömegnyomor uralkodik, és az sem példa nélküli, hogy vérünket kell feláldozni az okoscuccokért. És akkor még nem beszéltünk azokról a csalókról, akik szintén meglovagolják a Black Friday alkalmát: megtévesztő hirdetéseket raknak fel, kamuportálokat tolnak tele hihetetlennek tűnő akciókkal, hogy az utolsó bőrt is lehúzzák a vásárlókról. Azaz rólunk.

Ez volt a Proli a 888-on. Ne engedj a kísértésnek, ne hagyd magad átvágni. Mert van élet a Nagykörúton túl is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére