Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bige Gyurcsányék győzelméért kűzd, hogy megússza a büntetőeljárást

Horváth K. József

2021.10.31. 14:10

A mentőautó szirénázása kismiska ahhoz a baloldali sivalkodáshoz, amit az árak látszólag a piac diktálta emelkedése miatt rendeznek a gyurcsányisták.

Nincs híradás, nincs baloldali tévécsatorna beszélgetős műsora, amelyben ne szívnák a kormány vérét azért, mert drága az élelmiszer, sokba kerül a zöldség és a gyümölcs, hogy az emelkedő üzemanyag árak megfizethetetlenek.

Mit ad Isten, ezekben a publikációkban még véletlenül sem említik meg, hogy a magas árak mögött a baloldal áll, egészen konkrétan Gyurcsány Ferenc, akit szoros szálak fűznek Bige Lászlóhoz, a helikopterrel közlekedő vörösbáróhoz, vagy ahogy a sajtóban olvasni lehet róla, a műtrágyakirályhoz.

Ő az az ember, akinek cége még 2009-ben szabad felhasználású – tízmilliárdot meghaladó – óriáshitelt kaphatott a Gyurcsány-kormánytól, miközben az emberek ugyancsak a Gyurcsány által életbe léptetett megszorítások miatt szenvedtek, nyögve a hirtelen megugrott terheket.

Ugyanakkor Bige László nevéhez köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat érintett vállalkozása, valamint a Hőgyészi Agrokémiai Kft. és a Cargill Magyarország Zrt. mintegy 11 milliárd forint büntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól kartellezés miatt. Egyszerűbben szólva ez azt jelenti, hogy az érintettek jogsértő módon meghatározták a viszonteladóik számára a termékeik véghasználói árát. Továbbá azt is, hogy mely vevők felé értékesíthetik tovább azokat, emellett pedig jelentős évi minimum-vásárlásmennyiséget, illetve kizárólagosságot írtak elő a viszonteladóiknak. A piacot sutty, kizárták.

Mindennek az lett a következménye, hogy tavaly 1 tonna nitrogénműtrágyára vetítve 45-50 ezer forintért szerezték be a gazdák a műtrágyát, most pedig 200 ezer forintnál jár a tonnánkénti ára és még így is hiány van belőle. Ezért már most nehezebb dolga van a növénytermesztésnek, ami rányomja a bélyegét az állattenyésztés teljesítményére is, megdrágítva például a sertés- és a baromfihús árát. A kartellezés következménye a kenyér drágulása, illetve a zöldség-gyümölcs magas piaci ára is.

Ebben persze szintén részes az üzemanyagok magas ára, amihez naná, hogy köze van a baloldalnak. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte ugyanis, hogy „a kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy-Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette.”

Ezért különösen szörnyű, hogy a gyurcsányisták a politikai vitákban mindezeket figyelmen kívül hagyják, s a magas árak miatt arcátlanul a kormányt vádolják. Noha ők maguk voltak azok, akik saját érdekeik kiszolgálása érdekében olyan intézkedéseket hoztak, amelyekkel erőteljesen befolyásolhatják a piac működését. Egyébiránt Bigének a műtrágya monopólium révén elképesztő vagyona halmozódott fel. A Forbes szerint a 12. leggazdagabb magyar.

Gulyás Gergely nem véletlenül mondta a Kormányinfón, hogy a kormány tisztában van a problémával, s készül arra a feladatra, hogy ágazati segítségnyújtást biztosítson. Kihúzva most is abból a slamasztikából az embereket, ahova Gyurcsány és Bige-féle barátai taszították őket.

Nem véletlenül beszélt a közelmúltban Bige László a Klubrádiónak arról, a választási kampányban minden segítséget megad a baloldalnak és az összefogás miniszterelnök-jelöltjének. Ezért cserébe azt várhatja, hogy a baloldal győzelme esetén számára kedvező fordulatot vesz a büntetőügye. Ugyanis az üzletember éppen bírósági eljárás alatt áll vesztegetés, valamit hűtlen kezelés vádja miatt.

Van okunk rá: nem engedhetjük, hogy a baloldal sivalkodása elnyomja a szirénaszót. A mentőautó most a magyar jövőért vijjog.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére