Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bige Gyurcsányék győzelméért kűzd, hogy megússza a büntetőeljárást

Horváth K. József

2021.10.31. 14:10

A mentőautó szirénázása kismiska ahhoz a baloldali sivalkodáshoz, amit az árak látszólag a piac diktálta emelkedése miatt rendeznek a gyurcsányisták.

Nincs híradás, nincs baloldali tévécsatorna beszélgetős műsora, amelyben ne szívnák a kormány vérét azért, mert drága az élelmiszer, sokba kerül a zöldség és a gyümölcs, hogy az emelkedő üzemanyag árak megfizethetetlenek.

Mit ad Isten, ezekben a publikációkban még véletlenül sem említik meg, hogy a magas árak mögött a baloldal áll, egészen konkrétan Gyurcsány Ferenc, akit szoros szálak fűznek Bige Lászlóhoz, a helikopterrel közlekedő vörösbáróhoz, vagy ahogy a sajtóban olvasni lehet róla, a műtrágyakirályhoz.

Ő az az ember, akinek cége még 2009-ben szabad felhasználású – tízmilliárdot meghaladó – óriáshitelt kaphatott a Gyurcsány-kormánytól, miközben az emberek ugyancsak a Gyurcsány által életbe léptetett megszorítások miatt szenvedtek, nyögve a hirtelen megugrott terheket.

Ugyanakkor Bige László nevéhez köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat érintett vállalkozása, valamint a Hőgyészi Agrokémiai Kft. és a Cargill Magyarország Zrt. mintegy 11 milliárd forint büntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól kartellezés miatt. Egyszerűbben szólva ez azt jelenti, hogy az érintettek jogsértő módon meghatározták a viszonteladóik számára a termékeik véghasználói árát. Továbbá azt is, hogy mely vevők felé értékesíthetik tovább azokat, emellett pedig jelentős évi minimum-vásárlásmennyiséget, illetve kizárólagosságot írtak elő a viszonteladóiknak. A piacot sutty, kizárták.

Mindennek az lett a következménye, hogy tavaly 1 tonna nitrogénműtrágyára vetítve 45-50 ezer forintért szerezték be a gazdák a műtrágyát, most pedig 200 ezer forintnál jár a tonnánkénti ára és még így is hiány van belőle. Ezért már most nehezebb dolga van a növénytermesztésnek, ami rányomja a bélyegét az állattenyésztés teljesítményére is, megdrágítva például a sertés- és a baromfihús árát. A kartellezés következménye a kenyér drágulása, illetve a zöldség-gyümölcs magas piaci ára is.

Ebben persze szintén részes az üzemanyagok magas ára, amihez naná, hogy köze van a baloldalnak. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte ugyanis, hogy „a kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy-Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette.”

Ezért különösen szörnyű, hogy a gyurcsányisták a politikai vitákban mindezeket figyelmen kívül hagyják, s a magas árak miatt arcátlanul a kormányt vádolják. Noha ők maguk voltak azok, akik saját érdekeik kiszolgálása érdekében olyan intézkedéseket hoztak, amelyekkel erőteljesen befolyásolhatják a piac működését. Egyébiránt Bigének a műtrágya monopólium révén elképesztő vagyona halmozódott fel. A Forbes szerint a 12. leggazdagabb magyar.

Gulyás Gergely nem véletlenül mondta a Kormányinfón, hogy a kormány tisztában van a problémával, s készül arra a feladatra, hogy ágazati segítségnyújtást biztosítson. Kihúzva most is abból a slamasztikából az embereket, ahova Gyurcsány és Bige-féle barátai taszították őket.

Nem véletlenül beszélt a közelmúltban Bige László a Klubrádiónak arról, a választási kampányban minden segítséget megad a baloldalnak és az összefogás miniszterelnök-jelöltjének. Ezért cserébe azt várhatja, hogy a baloldal győzelme esetén számára kedvező fordulatot vesz a büntetőügye. Ugyanis az üzletember éppen bírósági eljárás alatt áll vesztegetés, valamit hűtlen kezelés vádja miatt.

Van okunk rá: nem engedhetjük, hogy a baloldal sivalkodása elnyomja a szirénaszót. A mentőautó most a magyar jövőért vijjog.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére