Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Forisek Ádám

2019.09.18. 18:38

Innentől kezdve aztán tényleg nehéz lesz magukat „függetlennek”, „objektívnek” hazudniuk.

Méretes, Greta Thunberget éltető cikk várja az Index címoldalára tévedőket. A kilométeres hosszúságúra nyúlt cikk önmagában gyanút ébreszt, de hála Istennek nem is kell végigrágni magunkat rajta, hogy a lényeget megragadhassuk.

Kaptunk tehát egy Gretát istenítő cikket, amit egy globális csoport kérésére publikált az Index. Mert ugye a „független” újságok így csinálják, nem?

Nos, segítünk az Indexnek igazat mondani: ezt hívják politikai propagandatevékenységnek. Lehet persze mismásolni, de amikor ilyen mondatok szerepelnek a cikkben, elég nehéz magyarázkodni:

a megjelenése segíti, hogy az emberek afféle Dávidnak lássák őt, aki szembeszáll a nagypolitika és a gazdasági érdekek Góliátjával, és arra is alkalmassá teszi, hogy hiteles legyen a gyerekek szószólójának a szerepében

– olvashatjuk Greta Thunbergről.

Mintha csak egy termékleírást látnánk és tulajdonképpen az Index be is vallja nekünk, hogy erről is van szó. Greta nem más, mint egy legyártott, megtervezett figura, akit azért tolnak az előtérbe, hogy így hátha politikai előnyhöz tudnak jutni bizonyos csoportok. Olyan csoportok, akiknek propagandatevékenységét az Index zokszó nélkül elvállalja.

Úgyhogy az Indexnél esetleg érdemes lenne másik jelzőt keresni a lap jellemzésére. A „független” immár saját bevallásuk szerint sem érvényes.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére