Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Orbán-kormány törvénytelen? – avagy Gyurcsány egyenlő nulla

Horváth K. József

2022.05.19. 14:00

Gyurcsány és a Demokratikus Koalíció napok óta azon lovagol, hogy az új Orbán-kormány törvénytelen.

 

Nem tudom, ki adta Ferencnek az ötletet, hogy álljon elő olyan megállapítással, ami csípőből cáfolható. A kampánynak rég vége. Okosságai miatt akkor sem annyira felé, mint inkább elfordultak tőle a választók. Most pedig elkezdte a „törvénytelenezést” a parlament azon ülésén, amelyen Orbán Viktort ötödszörre miniszterelnöknek választották. Ugyanaznap folytatta az ATV-ben Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójának szóvivője. Ez éppen annyi, mintha Gyurcsány mondta volna, mert ő adja a hozzájárulást minden párt nevében kimenő kommunikáció terjesztéséhez. Utána következett a Böszme Facebook-oldala, ahol nagy betűkkel van kiplakátolva, hogy „Orbán Viktor kormánya TÖRVÉNYTELEN!”.

 

Mit akar ezzel Gyurcsány elérni?

Azt gondolja, hogy a magyarok tényleg annyira hülyék, ahogy Gyurcsány saját miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter szidta őket a kampányban. Idézni sem illendő, mert olyan durva dolgokat kéne sorolni. Azt gondolja Ferenc, hogy a magyarok döntő többsége a leadott elsöprő szavazatmennyiség után a homlokára csap, és legalább lélekben visszavonja a voksát, mondván: nem így kellett volna, mert nagy méltóságú Gyurcsány úr ezt törvénytelennek minősítette, minősíti.

Micsoda dolog olyat leírni, mint Ferenc a Facebookján tette, hogy „Amikor egy szabad, európai, vigyázó hazáért küzdünk, akkor Orbán törvénytelen, erkölcstelen rezsimje ellen is küzdünk!”

 

A szavazópolgárok nagyon is tisztában vannak vele, mit jelent egy valóban szabad, európai, virágzó, törvényes és erkölcsös hazáért küzdeni, s mit jelent az, amit Gyurcsány annak akar láttatni. Kálmán Olga az ATV-ben így fogalmazott: „Nem az a törvényes, ami jogszerűnek látszik. A demokrácia alapja a választás, az bizony a népakaratot kell, hogy tükrözze. Attól lesz jogszerű, attól lesz törvényes, nem attól, hogy a jogszerűség látszatát kelti.”

Az ilyen kijelentések azért döbbenetesek, mert azt mutatják, élnek e hazában olyan nagyhangú politikusok, akik jobban tudják, hogy szerintük mi a törvényes és mi nem, mint azok az emberek, akik elmentek voksolni és külső befolyásolástól mentesen arra adták szavazatukat, akivel kapcsolatban a legtöbb bizalmat érezték.

Amikor az állampolgárok négyévente szavaznak, akkor fölhatalmazást adnak a törvényalkotásnak arra, hogy az eredmény alapján a népakaratnak megfelelően alkosson törvényt. Nem az a népakarat, amit valakik – például Kálmán Olga – annak gondolnak, ami kedvez a kommunistáknak, meg a liberálisoknak, hanem az, amit az állampolgárok önállóan a szavazófülkékben kinyilvánítanak.

Mennél nagyobb számban nyilvánítják ki, annál nagyobb felhatalmazást adnak a leendő kormánynak arra, hogy a mindennapi élet mely területeit és milyen mélységig irányíthatja. Ha az adott politikai erő kétharmadot vagy többet ér el, akkor az Alaptörvényen keresztül az élet minden területét úgy alakíthatja, hogy az leginkább kifejezze az őket megválasztó emberek akaratát.

 

A fradisták soha nem fogják a kapujukba állítani a Újpest hálóőrét. Ez ilyen egyszerű, egyben rávilágít arra, milyen képtelenségeket állít Kálmán Olga amikor arról beszél, hogy a kormány megszállja az intézményeket.

Gyurcsányék például jól érezték, ha szerencsés esetben nyernek, akkor sem fognak kétharmaddal, ezért hónapokon keresztül azzal sózták a közvéleményt, miért lehet majd nekik feles többséggel, tehát törvénytelenül alkotmányozni. Bizonyítva ezzel, hogy ők nem a választók érdekeit akarták megvalósítani, mert ahhoz gyenge lett volna a választás eredménye, hanem a saját akaratukat akarták törvénytelen úton törvényesnek feltüntetni.

Gyurcsány Ferenc ezzel a törvénytelenező kampánnyal nem csinál mást, mint az előző gondolatmenet fordítottját. Jó bolsi szokás szerint azzal vádolja Orbánt, amit ő maga akart elkövetni. A teljesen legitim, minden szempontból törvényes Orbán vezette kormányt akarja elgyengíteni, kísérletet téve az emberek elbizonytalanítására, miszerint a magyar kormány törvénytelen, tehát minden hozzá köthető aktus, jogszabály törvényellenes, tehát semmis. Ráadásul szerinte még erkölcstelen is. Sőt Kálmán Olga odáig ment, hogy a járvány, a háború, s Brüsszel nyomása ellenére látványosan fejlődő országunkról azt mondta az ATV kamerájába, hogy Orbán „tönkre tette hazánkat”.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni Kövér Lászlónak, a parlament levezető elnökként Gyurcsány törvénytelenező felszólalása után elmondott szavait:
„Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűléseben – legalábbis hogyha én vezetem az ülést –, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni. (…) Közlöm önnel a ciklus elején, hogy önnek nincsen joga ilyet tenni. Különösen nincsen erkölcsi alapja sem, miután ön szándékosan a polgárháború szélére juttatta Magyarországot 2006-ban. Ön minden létező és elképelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen és ez ellen az ország ellen, és ez ellen a demokrácia és jogállam ellen.”

 

Így és csak így érdemes tekinteni a Demokratikus Koalíció legújabb kampányára. Éppen annyit ér, mint a hatalom megszerzése szempontjából a párt választási eredménye.

Semmit. Egyszerűbben fogalmazva: Gyurcsány egyenlő nulla.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére