Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság szentesítette FeGyőr beígért sajtóleszámolását

M. Kovács Róbert

2021.04.01. 14:40

Alig nyolc nap kellett Vera Jourová EB-alelnöknek, hogy kérdéseinkre válaszolva közölje: nem áll szándékában elítélni Fekete-Győr András Momentum-elnök jobboldali újságírókat fenyegető szavait, mert ez tagállami belügy. A jelek szerint csak a Népszabadság és a Klubrádió ügye ér el Brüsszelig...

 

Miközben idehaza felfortyant a közvélemény, amikor Fekete-Győr András Momentum-elnök az általa „propagandistáknak” tartott újságírókat azzal fenyegette meg, hogy kormányváltás esetén eltiltanák őket a foglalkozásuktól, a sajtómunkatársak védelmét éppen zászlajára tűző Európai Bizottság nemcsak hallgat, de azt is tudomásunkra hozta, hogy

nem áll szándékában a konkrét esetben védelmébe venni a megfenyegetetteket.

A 888.hu megkeresésére Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős alelnöke közölte,

nem emeli fel a szavát FeGyőr fenyegetése ellen, mert az „tagállami belügy”.

Érdekes módon ugyanez az EB-alelnök a Klubrádióval kapcsolatban úgy fogalmazott:

Azok az igazán bátor vezetők, akik hagyják, hogy a polgárok megfelelően informálódjanak, nem azok, akik elhallgattatják a kritikusaikat.”

 

Az alelnök érvelése úgy sántít mint egy fenékbe lőtt háromlábú kutya, ugyanis arra hivatkozik:

A bizottságban elsősorban az európai szerződéseken alapuló rendszerszintű megoldásokon dolgozunk, ahelyett hogy minden egyes esettel foglalkoznánk.”

 

Hmmmm... ismét csak... akkor mi köze is volt a Klubrádióhoz?!

Persze az alelnök válaszleve tartalmaz még olyan brüsszelita lózungokat, mint:

Bármely európai újságírónak anélkül kellene dolgoznia, hogy félnie kelljen a vádemeléstől vagy a támadásoktól. A bizottság jelenleg ajánlást készít a tagállamok számára az újságírók (online és offline) védelmének biztosításáról, valamint az EU-ban a nemi és kisebbségi alapú támadások kezeléséről. Az ajánlást még ebben az évben elfogadják.”

 

(Érdekes, hogy ebbe a kérdéskörbe is bekerült az LMBTQI-közösségnek járó védelem...)

Vagyis elméletileg ez a védelem a jobboldali publicistáknak is járna, csak nem jut..., amire érdekes magyarázatot ad a „független” bizottsági alelnök:

Az újságírás szerepe az, hogy a hatalmat és a hatalmasokat nyomon kövesse, mivel a független média nemcsak az információszolgáltatás, hanem a korrupció felfedezése szempontjából is fontos pillér.”

 

Ugyan, tegye már fel a kezét, aki emlékszik olyan esetre, hogy bármely magyar ellenzéki politikus korrupciós ügye eljutott a brüsszeli döntéshozókig!

De a duma, az megy...

Jourová alelnök többször is hangot adott aggodalmának az újságírók, különösen a politikai tudósítók ellen irányuló erőszak miatt. A mi feladatunk politikusként tényekkel válaszolni, nem támadásokkal. Hadd hangsúlyozzam azt is, hogy a bizottság számára ez nem baloldali vagy jobboldali ideológia kérdése, hanem a szabályok tiszteletben tartása.”

 

Furcsa ezt olvasni, amikor a Klubrádió miatt képes volt szót emelni, de FeGyőr fenyegetőzését belügynek minősíti.

No comment...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére