Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alakul a szocialista álom Vácon is: kisgyerekes családot lakoltatott volna ki egy székely zászló miatt karácsony előtt az új polgármester

Békési Marcell

2020.02.25. 12:40

Az erősen Umbridge-pozitív szivárványkoalíciós városanya egyébként legutóbb azzal került a hírekbe, hogy letiltotta a facebookos véleménynyilvánításról az összes alkalmazottját. Támogatói között: Jobbik. No surprises.
Kisgyermekes családot akart utcára tenni az új váci városvezetés még karácsony előtt. Csak a kilakoltatási moratórium mentette meg őket eddig a városi végrehajtóktól, de a tavasz beköszöntével nem tudni, hova mennek a szülők kilencéves gyermekükkel. Egyre fogynak a napjaik, amíg az önkormányzati bérlakásban maradhatnak

– írta a Vác Online a durva hírt a napokban.

A cikk tovább olvasva még durvább, mint azt az előző mondat sugallja: egy bosszúhadjáratról van szó, amit a város októberben megválasztott „független” polgármester asszonya indított egy volt önkormányzati alkalmazott ellen.

Matkovich Ilonát anno támogatta az egész ellenzéki összeborulás Gyurcsánytól kezdve Márki-Zayn át a Momentumig. Az érdekesség ebben az, hogy támogatói között volt a Jobbik is, amely valószínűleg nehezen magyarázza majd meg szavazóinak, hogy ugyan miért is támogatott egy székely zászlótól irtózó polgármesterjelöltet, de ez már legyen az ő dolguk.

A történet mindenesetre nem annyira vicces, legalábbis a kisgyerekes családnak nem.

Az ügy előzménye a lap szerint az volt, hogy a polgármesterváltás előtt az épületen egy székely zászló is ki volt függesztve, Matkovich Ilona azonban megválasztása után ezt eltávolította. Az alkalmazott szót emelt ez ellen.

Ugyan a tiltakozás miatt a zászló visszakerült, de nem felejtették el, hogy kinek volt ellenvéleménye az ügyben, tudtára adták, hogy nemkívánatos személy. Teljesen ellehetetlenült, munkaviszonya megszűnt

– írja a lap.

A bérleti szerződést ugyan minden évben meg kell hosszabbítani, ez eddig minden esetben megtörtént, hiszen a bérlőnek semmiféle hátraléka, be nem fizetett elmaradása nincs.

A tél közepén azonban váratlanul felszólították, hogy a családjával együtt haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül hagyják el a lakást.
Úgy tűnik, a váci szivárványos városvezetés egyre jobban hajaz egy kommunista diktatúrára. Hiába a kampányban a nagy ígéretek, a valóság kiábrándító. Hiába ígértek kevesebb alpolgármestert, még több is lett, hiába ígértek nagyobb átláthatóságot és szabadságot, helyette „szájzárrendelettel” cenzúrázzák az önkormányzati cégek munkatársainak még a Facebook-bejegyzéseit is. És miközben saját bizottsági pótlékaikat háromszorosára emelték, szívtelenül, a tél közepén tennének utcára egy általános iskolás gyereket és szüleit – írja a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére