Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora fake newst tolt a Népszava, hogy Pinokkió orra nőtt pár centit

Horváth Tamás

2020.01.13. 19:00

Az ellenzéki lapot Fürjes Balázs szembesítette a valósággal.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Népszava finoman szólva sem nevezhető az objektivitás zászlóshajójának, az ellenzéki sajtóorgánum munkatársainak írásaira rendre rányomja a bélyegét azok kóros kormányfóbiája.

A Népszava ezúttal az uniós pénzekről hazudott, méghozzá nem is kicsit. A fake news gyár nem kevesebbet állított, minthogy a kormány megvonná Budapesttől az uniós forrásokat a 2021-2027-es finanszírozási időszakban.

Az álhír hallatán Fürjes Balázs (titulusa: Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár) tette helyre a Népszavát, az MTI-hez eljuttatott közleményében – nagyon helyesen – fake newsnak nevezte az ellenzéki napilap vonatkozó írását.

A hír teljesen alaptalan

– olvasható a kommünikében a vád visszautasítása.

Fürjes Balázs állítása szerint már csak azért is ordas nagy hazugság az, amiről a Népszava „beszél”, mert még nem született döntés a 2021-2027 közötti európai uniós költségvetésről, annak szerkezetéről és a pénzügyi felhasználás szabályairól sem.

Fürjes Balázs helyre tette a fake news gyár hírében álló Népszavát. | Fotó: MTI

Az unióban még egyetlen kormány sem hozhatott döntést a saját nemzeti forráselosztásáról

– tette hozzá az államtitkár, megjegyezve, hogy 2010 és 2020 között az Orbán-kormány döntésének köszönhetően nagyon komoly uniós források áramoltak Budapestre, elsősorban a fővárosi közlekedés javítására.

Példaként említette, hogy az 1-es és a 3-as villamos felújítására és meghosszabbítására 55 milliárd forint, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésére 16 milliárd, a Széll Kálmán tér felújítására, a 4-es metró megépítésére, valamint a 3-as metró felújítására és járműcseréjére összességében több százmilliárd forint állt rendelkezésre.

Kiemelte, hogy már eddig is elkötelezettek voltak és elkötelezettek is maradnak Budapest fejlesztése iránt. Ezt az elmúlt években tettekkel bizonyították, és az új városvezetés mandátuma átvételekor a kormány leszögezte: együttműködésre, korrekt partneri viszonyra készül.

Budapest nem lehet csatatér, ez a budapestiek érdeke

– fogalmazott Fürjes Balázs, hozzátéve, hogy a Népszava cikkében megjelent állításokkal szemben ugyanakkor születtek olyan kormányzati döntések, amelyek előzetesen leszögezték, hogy bizonyos budapesti projekteknek részesülniük kell majd a 2021-2027-es uniós ciklus forrásaiból.

Az államtitkár az uniós forrásokból megvalósítandó projektek között említette a teljes HÉV-hálózat több százmilliárd forintból megvalósuló felújítását, a HÉV-járműpark cseréjét és a soroksári Duna-ág rekultivációját legalább 80 milliárdból.

Isten hozott a való világban, Népszava! :)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére