Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akarhat-e Dobrev Klára oroszlánt etetni?

Horváth K. József

2021.08.25. 14:40

Azt nem tudom, ha valaki látott már oroszlánt közelről, annak van-e bátorsága bemenni a ketrecébe és megetetni a vadat.

Ez jutott eszembe akkor, amikor Gyurcsány azzal biztatta a hallgatóságát: Dobrev Klára látott már közelről kormányzást, ami szerinte egyet jelent azzal, hogy tud is kormányozni. Legalábbis ezt sugallta Facebook-bejegyzésében.

Ezek szerint Fletó lenne olyan bátor, hogy beküldené hitvesét az oroszlán ketrecébe megetetni a vadat, mert Klárika látott már oroszlánt. Mondjuk, nem lepne meg, ha Gyurcsánytól távol állna ez a logika. Mint ahogy az sem, hogy komolyan gondolta: aki már látott kormányzást, az képes is megbirkózni egy ország vezetésével. Fletó azonban ezt olyan komolyan mondja, mintha a világ legtermészetesebb dolgát állítaná. Bocsánat, de ki kell mondani, hülyének nézi a választókat, akikről úgy gondolja, hogy azt ad be nekik, amit akar, mert ő Gyurcsány Ferenc, a tévedhetetlen. A józan emberek persze inkább úgy gondolnak rá, mint bukott miniszterelnökre, akitől semmi jóra nem lehet számítani.

Kocsis Máté, Fidesz-frakcióvezető foglalta pontokba, Facebook-oldalán, mit jelentett a társadalomra nézve Gyurcsány kormányzása.

Például azt, hogy 12 százalékos volt a munkanélküliség, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat, hogy megszüntették az otthonteremtési programot és devizahitelekbe hajszolták a családokat. Elvették a családi adókedvezményt, illetve elvettek egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól. Lecsökkentették a GYES időtartamát és szigorították a GYED feltételeit. Kórházakat zártak be, kivontak az egészségügyből 600 milliárd forintot, megszüntettek 16 ezer aktív kórházi ágyat, elbocsátottak 6000 egészségügyi dolgozót. Háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére a villany árát.

Az ember hátán feláll a szőr, ha olvassa ezeket a szörnyűséget. Ezek a megszorító intézkedések önmagukban is merényletek a társadalom ellen, nemhogy így együtt, csomagban. Eközben az országot eladósítva az IMF rabságába taszították, hogy legalább a szakadék szélén működőképes maradhasson.

Ezt látta Dobrev Klára. Gyurcsány szerint ez azt is jelentheti, hogy felesége akár ezt meg is tudja csinálni, ha a szivárványkoalíció megnyeri a választást. Miközben az emberek frászt kapnak tőle.

Ugyanakkor Klára asszony ennek éppen az ellenkezőjét ígérgeti. 150 ezer forint plusz juttatást a nyugdíjasoknak, ingyen viz-, gáz- és villanyszolgáltatást, a panellakások önerő nélküli, tehát ingyenes felújítását. Aztán a valóságban – Isten ne adja – majd jön helyette a fityisz, meg a hazug magyarázat, mondván Orbánék üres kasszával adták át az országot. Hátborzongató. Hiába tudjuk, hogy egy szavukat sem lehet elhinni, attól ők még mondják a magukét, s aki hagyja magát, azt becsapják.

Arról nem szólva, hogy az Alaptörvényhez is hozzá akarnak nyúlni, függetlenül attól, hogy kapnak-e hozzá kétharmados felhatalmazást vagy nem.

A lényeg a lényeg, heteken, hónapokon belül óriási káosz keveredhet abból, ha Gyurcsányék átvennék a hatalmat. Még az is lehet, hogy egy esetleges az alkotmánypuccs miatt egyenesen polgárháborús helyzet állna elő.

Akkor azonban már nem biztos, hogy azt mondaná Dobrev Klára, hogy ide nekem az oroszlánt is, merthogy látott ő már ilyet.

Őszintén remélem, a választópolgárok megkímélik Gyurcsánynét az életveszélytől. Az igazi veszélyt amúgy is az untermann, Gyurcsány Ferenc jelenti az országra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére