Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Poloska Intézet megmondja a tutit a népszavazással kapcsolatban

888.hu

2016.09.14. 15:08

Az Eötvös Károly Intézet legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy poloskát találtak az egyik irodájukban. Aztán kiderült, hogy amit találtak, az nem is poloska. Gyakorlatilag hülyére vettek mindenkit, és hülyét csináltak magukból is. De semmi gond, a Poloska Intézet most megmondja a tutit a népszavazással kapcsolatban is.

Véget ért a nyár, de szerencsére maradt a jó idő. Kellemes napsütés, harminc fok. Mindez nemcsak a magyaroknak jó hír, de poloskáknak is, ugyanis a kellemetlen rovarok borzasztóan elszaporodtak.

Brutális poloskainvázió van hazánkban ; Ellepték az országot a poloskák és a gonosz katicák

A rovarok elszaporodása miatt nem lepett meg sokakat a Soros által finanszírozott Eötvös Károly Intézet június eleji bejelentése, miszerint poloskát találtak "egy, a kimenő kábeleket egyesítő dobozban". Egy szemtelen poloska ugyanis bemászott az intézetbe is. Csakhogy ez a poloska, amolyan adatlopáshoz használt poloska. Vagy mégsem?

A HVG, az Index, a 444 és az egész ballib sajtó is címlapon hozta a sztorit. Nem finomkodtak, és nem sokat bíztak a képzeletre: a nyájas olvasó szinte maga előtt láthatta, ahogy az éjszaka közepén Lázár János fekete betörősapkában, kötélen ereszkedik le a Poloska Intézet tetejéről, kívülről felfeszíti az ablakot, és az irodahelyiségbe belépve a megszokott, pimasz mosolyával körültekint, a markába nevet és elhelyezi a "lehallgató berendezést" a kábeleket egyesítő dobozban.

Íme néhány szaftos részlet az Index június 8-i cikkéből. Már a cím is árulkodó:

"Professzionális poloskát találtak az Eötvös Intézet irodájában.

...Az eszközt egy anonimitást kérő szakértővel megvizsgáltatták, aki szerint adattovábbításra alkalmas, (a nyílt piacon) nehezen beszerezhető eszközről van szó. Az eszköz a szakértő szerint alkalmasnak tűnik a belső és a kimenő telefon- és adatforgalom, illetve az irodában elhangzó beszélgetések továbbítására.

A szerkezettel kapcsolatos találgatásoknak legalábbis irányt szabhat, hogy Lázár János nemrég kijelentette, hogy titkosszolgálati jelentések vannak a birtokában a menekülteket segítő, Soros György által támogatott civilekről. Az Ekint nem foglalkozott közvetlenül a menekültekkel, csak állásfoglalást adott ki a helyzetről.

Mivel az intézet értelemszerűen nem tud arról, hogy megfigyelnék, ezért érdemes számba venni a lehetőségeket:

Az eszközt valamelyik magyar titkosszolgálat telepítette. Ez Lázár János bejelentésének fényében nem tűnik teljesen kizártnak. Ebben az esetben a megfigyelés valószínűleg jogtalan, nehéz ugyanis elképzelni, hogy léteznek olyan bizonyítékok, melyek alapján egy bíró vagy a szolgálatot felügyelő miniszter engedélyezte volna, hogy egy közpolitikai kutatásokat végző és állásfoglalásokat kiadó, meglehetősen nyíltan működő szervezetet titkosszolgálati eszközökkel megfigyeljenek.

Az eszközt valamelyik magyar titkosszolgálat telepítette, és a telepítésre engedélyt kapott egy bírótól vagy a minisztertől. Ebben az esetben előbb-utóbb ki kell derülnie, hogy milyen adatok, bizonyítékok alapján engedélyezték a lehallgatást. 

Az eszközt egy másik ország titkosszolgálata telepítette. Tekintettel az Ekint tevékenységére, ennek igen kicsi a valószínűsége.

Az intézetet nem állami szerv hallgatta le. Egyrészt nehéz elképzelni, hogy mi lehet az az információ az intézet háza táján, aminek a megszerzéséért bárki ekkora energiákat mozgósít, továbbá a megtalált eszköz a rendelkezésre álló információk szerint egyedi gyártású, leginkább a profi szolgálatok számára elérhető típus."

Van itt minden kérem szépen: névtelenül nyilatkozó szakértők, megkent vagy átvert bírók, jogtalan megfigyelés, titkosszolgálati eszközök, lázárjános. Az érvelés alapján tehát már a hülye is tudhatja, hogy Lázár megrendelésére, valószínűleg jogtalanul, törvénytelenül, a bírókat megkerülve hallgattak le egy Soros Györgyhöz köthető civil szervezetet.

A szakmailag, pénzügyileg, morálisan és politikailag független Index, azonban itt nem állt meg, két nappal később lehoztak egy hosszabb anyagot az ügy kapcsán – betartva a politikai hadviselés egyik íratlan szabályát, amely szerint az ügyet napirenden kell tartani. A cím kapcsán az juthat az ember eszébe, hogy magukat mentegetik, íme:

"Lehetetlen lesz kideríteni, ki tette a poloskát az Eötvös Intézetbe"

A lead meglehetősen sokat sejtető.

"A hazai titkosszolgálatoké éppúgy lehetett az a lehallgatókészülék, amit az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben találtak az ott dolgozók, mint egy magáncégé, amit a titkosszolgálat bízott meg. És persze lehetett bárki más is az elkövető. De mégis kinek állt ez érdekében? Az államnak? Vagy valakinek, aki az államot szeretné besározni? Az igazság kiderítése azért is látszik lehetetlennek, mert a lehallgatókészülék legfeljebb csak a gyártóig vagy a forgalmazóig vezetne el, ha egyáltalán lenne bármilyen vizsgálat is. A titkosszolgálat szerepét pedig felesleges is vizsgálni, mert a külső kontrolljuk gyakorlatilag nulla."

A kedvenc mondataim:

"A sajtó persze továbbgondolta mindazt, ami történt, és egyből az állam lett gyanús. Két lehetőség van:

Az Ekint saját maga tette oda a lehallgatót, és így próbál gyanúba keverni másokat. 

Valaki odatette, méghozzá azért, hogy lehallgassa, mi folyik az Ekintben. Vagy más célból. Például azért, hogy az államot sározza be ezzel."

Az Index saját magára már csak úgy hivatkozik, mint "A sajtó".

Az Index számára, azonban nincs a címben sugallt "lehetetlen", hiszen a cikk felében azt fejtegeti az újságíró, hogy a magyar titkosszolgálatok hogyan és milyen módon kapcsolódhatnak az ügyhöz.

Majd augusztus végén bombaként robbant a hír, hogy mégsem poloska volt, amit találtak.

A nol.hu így számolt be minderről:

"Megszüntette az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben talált „poloskának" nézett eszköz miatt jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy adatszerzés gyanújával indított nyomozást a BRFK. Az igazságügyi szakértő egyértelműen kizárta, hogy a kérdéses eszköz lehallgató berendezés, vagy akár annak alkatrésze lett volna.

...

Majtényi László, az intézet igazgatója felkért egy másik szakértőt, aki ismeretlen kollégájának az álláspontjával ellentétes szakvéleményt adott – derül ki a rendőrség nyomozást megszüntető határozatának indoklásából. Eszerint a kábeldobozban talált „valami", akármi lehet, de nem poloska"– igaz, ennek már korántsem volt akkora visszhangja, mint amikor körberikácsolták a sajtót a poloska-sztorival.

Csodák csodájára kiderült tehát, hogy semmi sem igaz a nagy kormány-összeesküvésből.

A Poloska Intézet végső soron telekürtölte a sajtót egy súlyos és hazug állítással, amit ráadásul politikai kontextusba helyeztek azáltal, hogy azt sejttették: a "lehallgatás" mögött a kormány, vagy legalábbis a titkosszolgálatok állnak. Ez aztán a "civil" kurázsi.

Az Index felült a hazugságvonatra és hozzácsatolta a maga szerelvényeit. Sőt tovább súlyosbította a helyzetet azzal, hogy egyáltalán nem jelentette meg azt, hogy kiderült: lóf888sz se volt az, amit találtak az intézetben, nemhogy poloska. Legalábbis nem sikerült találni az oldalon erről szóló cikket, de elképzelhető, hogy csak alaposan eldugták.

Az Eötvös Károly Intézet és az Index palira vette az olvasóit, követőit. Egyszerűen hülyének néznek mindenkit. Ez persze az Indexeseket nem különösebben érdekli. Az azonban furcsa, hogy a szakmában neves kutatókat alkalmazó intézet ilyen súlyosan lejáratta magát. Még pikánsabb a történet szempontjából, hogy az intézet nem tett feljelentést az üggyel kapcsolatban – azt Tényi István hobbifeljelentő tette meg –, habár állították, hogy amit találtak, az poloska. Nagyjából ennyi hitele van az intézet szavainak.

Most azonban visszatértek. Méghozzá egy kampányvideóval, amelyen az érvénytelen szavazásra és a bojkottra szólítanak fel október másodikán.

A videó annyira elfogulatlan és szakmai, hogy a "nem" szavazatok ábrázolásakor (4:00) megjelenik a SÁTÁN.

A videót csak annyira kéretik komolyan venni, amennyire magát a Poloska Intézetet. Az elején megpróbálják megetetni velünk a sz888rt a szakszerűség cukormázába bújtatva, majd elődugja a fejét a liberális véleményterror.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére