Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Netflix a családon belüli erőszakot népszerűsíti, hol van ilyenkor Elon Musk?

Kovács Nikol

2022.05.03. 16:40

Egy szóval le tudom írni a 365 nap második részének a minőségét: sz8r. 

 

Vannak gondok a Netflix háza táján!

Nem elég, hogy az elmúlt negyedévben 200 ezerrel csökkent a társaság globális előfizetőinek a bázisa, még a 365 nap második részét is elszúrták.

De nagyon!

 

A szolgáltató ne csodálkozzon rajta, hogy szépen sorban elpártolnak tőle. Az alacsony színvonal – és a szinkronos tartalmak hiánya – egy idő után a legkitartóbb, leghűségesebb előfizetőket is elüldözi.

 

Amikor a Netflix azt hitte, hogy ledobja a „365 Nap: Ma” bombát és a premier estéjén az összes előfizető hálószobájában előkerül a bilincs és az ostor, nagyot tévedett.

Személy szerint a film megnézése után

nekem még az élettől is elment a kedvem!

 

Emlékeztetőül: a filmsorozat alapgondolata egy Stockholm-szindróma nevezetű pszichózisra épül. Ez a pszichés betegség egy 1973-as stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő túszok, ha egy kis kedvességet, törődést kapnak a támadóiktól, elkezdenek szimpatizálni velük és védeni kezdik őket.

A mozivásznon ez a következőképpen valósult meg: a maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, majd kiadja neki, hogy 365 napja van arra, hogy beleszeressen, de ha nem így történik, az sem baj tulajdonképpen, ugyanis egy év után szabadon távozhat. A második részben a szerelmes pár összeházasodik és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Vagy valami ilyesmi...

 

 

Legyünk őszinték! Ezzel a filmmel nem az a gond, hogy softpornó. Nem az a gond, hogy gyenge a színészi játék és a forgatókönyv sem érdemel Oscar-díjat. Itt az a probléma, hogy idealizálja és rózsaszín köntösbe bújtatja a bántalmazó kapcsolatot és a párkapcsolati elnyomást.

A nők tárgyiasítása és korlátozása kiemelt szerepet játszik a filmben, s ami a legnagyobb baj az egészben, hogy azt hiszi(k) erre vágynak a nők.

Pedig nem!

 

A családon belüli erőszak – véleményem szerint – az egyik leginkább elítélendő cselekmény, amit ember ember ellen elkövethet. Mindegy, hogy az erőszakot nő, gyermek, vagy egy idős családtag ellen követik el, minden körülmények között elítélendő.

A családon belüli erőszak idealizálására, népszerűsítése érdekében tett törekvés bárhogy is nézzük, megvetendő.

 

Mindezek tükrében, azt gondolom, hogy a Netflix méhkasba nyúlt és főbenjáró bűnt követett el azáltal, hogy idealizálni kívánta a családon belüli erőszakot – a Szürke ötven árnyalatához hasonlóan.

Ezért nem értem, miért nem őrjöng az internet, miért nem akarják meglincselni a Netflix-vezért, s Elon Musk miért nem lépett még közbe?

Igazán felvásárolhatná a Netflixet is...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére