Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A népszavás Horváth Gábor sosem említette együtt Kádár Jánost és az első éjszaka jogát, csak Orbánt. Miért?

Horváth K József

2022.04.30. 19:20

Horváth Gábor, a Népszava rovatvezetője jó ízlésből adott példát az ATV A nap híre című adásában.

A jó ízlés liberáliséknál rendre a fordítottját jelent annak, ami a közízlés szerint valóban kedvelt, gusztusos. Ergo rossz ízlés.

Horváth Gábor azt ítélte helytelennek, amit Kocsis Máté a parlamenti tisztségek tekintetében ajánlott az ellenzéknek. A kétharmad-egyharmad arányt, ami annak fényében nagyvonalú ajánlat, hogy az ellenzék kevesebb mandátumot szerzett egyharmadnál, és a tisztségek elosztásának rendje mégsem változott az előző ciklus óta. A gyurcsányista hat párt azonban ezt vitatja, mert ők a pártjaik arányában képzelnék el a tisztségek elosztását. Ami több tisztséget és több pénzt jelentene az érintetteknek, csak éppen semmi köze nincs a megszerzett mandátumokhoz. Azaz az emberek, a választók akaratához.

Ezen a példán adott leckét rossz ízlésből Horváth Gábor. Tudta ugyan, hogy nincs igaza, illetve, hogy Kocsis Máté nagyon is jogszerű, sőt nagyvonalú javaslatot tett, ahelyett, hogy elismerte volna, Horváth a következőket mondta: „Nyilván megtehetik, kétharmaddal azt csinálnak, amit akarnak. Bevezethetik az első éjszaka jogát, és akkor Orbán Viktornak esténként lesz elfoglaltsága.”

Hát ez az kérem. Magunk is elismerjük, hogy nincs igazunk, elismerjük, hogy a másik oldal jogszerűen jár el, ennek ellenére jobban esik úgy tenni, mintha a kormányoldal rosszindulatúan visszaélne a hatalmával. Tudjuk, mit jelent a ius prime noctis. Azt, hogy a feudális földesúr joga, hogy birtokának jobbágysorban lévő szüzeitől maga vegye el az érintetlenségüket. Tudjuk azt is, hogy nincs bizonyíték rá, hogy az első éjszaka joga a gyakorlatban egyáltalán létezett volna-e. Ettől még Horváth Gábornak jól esik és természetes ezzel pocskondiázni Orbán Viktort.

Egykor az Esti Hírlap szerkesztősgében együtt dolgoztunk Gáborral. Rendes, felkészült fiú volt, számára akkor még a jó ízlés valóban jó ízlést jelentett.

Akkor is voltak nézetkülönbségek. De még mekkorák. Érdekes módon azonban akkoriban soha nem hallottam tőle ilyen bátran kijelenteni, hogy Kádár János, aki szintén mindent megtehetett, akár élhetett volna az első éjszaka jogával is, és esténként lett volna elfoglaltsága. Csak nem félt a retorziótól, hogy másnap például – jobb esetben – nem kell bejönni dolgozni?

Pedig a Horváth-féle liberálisok szerint most van autoriter rezsim Magyarországon, jogállamnak pedig nyoma sincs.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére