Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jobbikos Mirkóczki szerint "nem lehet" Sargentini jelentése ellen szavazni

Forisek Ádám

2018.09.11. 19:00

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselõ, az ATV Egyenes beszéd Kontra címû mûsorában magyarázta el, miért tartózkodik a Jobbik a Sargentini-jelentés szavazásakor. Gyakorlatilag a lázas mismásolásban sikerült egy olyan magyarázatot adnia, ami teljesen ellentmond a párt korábbi kormányellenes hõbörgéseinek.

Mirkóczki Ádám azzal kezdte az ATV-nek adott interjút, hogy megpróbálta valahogy menteni a menthetőt az egyébként teljesen egyértelműen Magyarországot támadó Sargentini-jelentés kapcsán. Õ csak annyit volt hajlandó elismerni, hogy a jelentésben igaz elemek mellett szerepelnek konkrét hazugságok is, ezek között említette például a magyarországi rendszerszintű antiszemitizmust. 

Fura, hogy két hét alatt mennyit változott ismét a párt álláspontja, hiszen emlékezzünk csak, hogy augusztus végén Pintér Tamás képviselő még annyira aggódott a magyarországi zsidóság helyzetéért, hogy a magyar kormányt egyenesen lenácizta. Jobbikosként.

Szintén a jelentés problémájának nevezte Mirkóczki, hogy a “menekültügyi kvóta" és a “homoszexuálisok házasságának” ügyét összekeveri a magyar demokrácia helyzetével, holott ezeknek a témáknak nincs közük az esetleges magyarországi demokráciadeficithez.

Ismert, hogy 2014-ben jobbikosként az EP-be jutott három képviselő közül Kovács Béla, alias KGBéla korrupciós ügy miatt lemondott, Morvai Krisztina gyomra pedig nem vette be a Jobbik pálfordulását, így hát egyedül Balczó Zoltán maradt meg jobbikosként az EP-ben. Õ tartózkodni fog a jelentésről szóló szavazáskor. Ezt Mirkóczki azzal indokolta, hogy szerinte nem lehet támogatni ezt a jelentést, nem lehet büntetni egy országot a kormánya miatt, ugyanakkor “ellene szavazni se lehet."

Mindezt figyelembe véve talán érthető, miért bukott el a kamunéppárt április nyolcadikán: képes akár két hét alatt teljesen ellentmondani magának, és a hangzatos szavak ellenére, ha a magyar emberek védelméről van szó, gyávák ahhoz, hogy sarkukra álljanak és megvédjék a hazát. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére