Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A dühös Dobrev, az államadósság és a kínai nagy fal

Horváth K. József

2021.09.16. 16:40

Dobrev Klára nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy támadja a kormányt. Akár van rá oka, akár nincs.

 

Legtöbbször, ugye, nincs, sőt – az ismert bolsi tempó szerint – olyasmit is szívesen a nyakába varr, amit ők követtek el, vagy ők akarnak elkövetni. Ugye, az általuk széltében-hosszában belengetett alkotmánypuccsra szerinte azért van szükség, mert a Fidesz kizárólagos hatalomra tör. Nos, miután a Fidesz nem tör kizárólagos hatalomra, erre semmiféle bizonyíték sincs, sőt baloldali jogászok szerint is mindent törvényesen csinál, így nincs miről beszélni. Lázítani persze lehet vele, ahogy a gyurcsányisták hazudozása mindig is ezt szolgálja, ettől azonban még a közjogi helyzet Magyarországon annyira törvényes, amennyire csak lehet.

A minap pedig Gyurcsányné az ország eladósításával kezdte vádolni a Fideszt. „Ha még egyszer nekem egy fideszes azt mondja, hogy a baloldali kormányok adósították el az országot, akkor nagyon dühös leszek” sikoltozta az ATV-ben. Az a Dobrev Klára harsogta mindezt, aki EP-képviselőként mindent elkövetett azért, hogy a Magyarországnak járó EU-s pénzeket hazánk ne kaphassa meg. Félreértés ne essék, nem azért lobbizott, hogy megkaphassa, nem azért, hogy az ország gazdagodjon, hogy az emberek jobban éljenek, hanem azért, hogy Magyarország ne kaphassa meg.

Mint aki saját hazája, a magyar emberek ellen követ el merényletet. Nyilvánvaló, a gyurcsányistáknak nem pusztán érdek, hanem öröm is, ha ronthatják a kabinet helyzetét, hogy közelebb kerülhessenek a vágyott jövő évi kormányváltáshoz.

Tudjuk, a baloldalon különös dolgoknak képesek örülni. Molnár Zsolt MSZP-s korifeus például a Tranziton arról beszélt, hogy harcostársai lecsófőzés közben belepisilnek a bográcsba...

Az viszont különösen ízléstelen, pontosabban különös arcátlanság, ha valaki a Fideszt vádolja az ország eladósításával, amivel most rukkolt elő Dobrev. Az a Gyurcsányné mondja ezt, aki jól tudja, hogy az MSZP országlása idején a Fidesz által örökül hagyott 52 százalékról a 2010-es kormányváltásra 80 százalék fölé emelkedett az ország államadóssága. Ezt sikerült a Fidesznek lefaragnia úgy, hogy a járvány előtti tervek már 60 százalék alatti szintet irányoztak elő 2022-re. A hitelminősítők nem győzték jobb és jobb besorolásba helyezni hazánkat. Aztán sajnos jött a járvány, ami átírta a fogatókönyvet.

Ebben a helyzetben van képe a baloldalnak Dobrevvel az élen áskálódni az Európai Uniónál, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó brüsszeli pénzeket, beleértve a helyreállítási alapot is.

Azért vessünk egy pillantást arra, mi is történt az államadóssággal 2002 és 2010 között. Gyurcsányék, ugye, teljesen kiszolgáltatottá tették az országot a külföldi hitelezőknek, az IMF-nek és a Soros-féle spekulánsoknak. Eladósították az államot, a családokat, az önkormányzatokat. Gyurcsányék ebben a nyolc évben 200 milliárd forintról 7500 milliárdra növelték a családok eladósodását, és 200 milliárd forintról 1200 milliárdra az önkormányzatok adósságát.

Hatalmas, 20 milliárd eurós IMF-hitelt vettek fel. Cserében korlátozniuk kellett egyebek mellett a bérek és a nyugdíjak kifizetését. Az összeg nagyságára jellemző, hogy – az MTI 2008-as híre szerint – az 5400 milliárd forintos hitelből a 6352 kilométer hosszú kínai nagyfalhoz hasonló méretű autópályát építhettek volna, ha nem a pénzügyi szektorra, az államadósság törlesztésére és a forint védelmére kellett volna fordítani a pénzt.

És akkor jön Dobrev, s azt meri kijelenteni, hogy dühös lesz, ha azt mondja neki egy fideszes, hogy a baloldal adósította el az országot.

Hát rajta, dühöngjön csak, kedves Klárika!

Ettől a valóság még nem fog haptákba állni ön előtt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Hatalmasat bukna a balliberális tömb, ha ma tartanák a választásokat. Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak. Ha 2006-ban nem történnek meg azok az események, most nem lenne miről forgatni – nyilatkozta Kálomista Gábor a 888-nak.

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

A gyurcsányista baloldal megint a tűzzel játszik. Tudják, hol készülnek ünnepelni október 23-án délután? Az Astoria és a Blaha Lujza tér között a Rákóczi úton, a Síp utca környékén. Egyutcányira a Kiskörúton is végighömpölygő Békemenettől.

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére