Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal epét hány az élelmiszerár-stoptól

Horváth K. József

2022.01.14. 15:00

Nem nyugszik bele a DK, ideges Gréczy ’Maszatoskezű’ Zsolt, hogy a kormány az élelmiszerár-stop révén megint jót akar tenni az emberekkel.

Pedig a kabinet nem tesz mást, csupán meg akarja védeni a magyarokat az EU bénázása következményeként magasra szökő energiaárak miatt emelkedő, nemzeti szinten feltartóztathatatlan infláció hatásától. Úgy is mondhatjuk: teljesíti a kötelességét. Ezért választották meg.

Ilyesmivel a DK persze soha nem próbálkozott. Sőt! A parlamentben kifejezetten akadályozta a kormány ezirányú törekvéseit, mert szerintük az a kívánatos, ha a választók mindig le vannak ejtve. Gréczy most is ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány a hét féle, gyakran vásárolt élelmiszerek árának befagyasztásával rosszat akar a magyaroknak. És persze ők akarnak jót az ÁFA-csökkentéssel. Ugyan, kérem!

A vásárlók persze röhögnek ezen és örülnek az intézkedésnek, de Márki-Zay és a Demokratikus Koalíció ettől egyenesen epét hány, mert szerintük ők mindig jobban tudják, hogy kell jót tenni az embereknek. Csak furcsa módon ez eddig soha nem sikerül nekik, ergo a végén mindig a választók húzzák a rövidebbet.

Most például azzal (is) hergel a DK a Facebookon, hogy a hatósági ár magasabb LEHET annál, amit tavaly októberben kellett érte fizetni. Simlisségük kétfenekű. A feltételes mód használatával védik a hátsólyukat, mert azt nem merik kiírni, hogy magasabb is lesz. Mert nem lesz magasabb… Aztán leírnak három – szerintük – valós, a hatósági árnál alacsonyabb árat. Elfelejtik persze közölni a címeket, hogy melyik élelmiszerboltban méltóztattak ezen forrásokat megtalálni.

A másik simlis személyesen Gréczy Zsolt, aki becsületét már annyira eljátszotta a nyilvánosság előtt, hogy önként mondott le parlamenti mandátumáról. Ma reggel az ATV-ben naná, hogy megint az igazság bajnokaként tűnt fel. Azzal sózta a nézők agyát, hogy az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikája miatt szabadultak el az árak. Azért azt legalább elismerte, hogy kétségtelenül van nemzetközi inflációs tendencia. Orbán Viktor ugyancsak ma reggel ezt így fogalmazta meg: „olyan infláció van jelenleg egész Európában, amely eltéríti a gazdaságot a normális működéstől. Jó volna ugyan az inflációt megállítani az országhatárokon, de ez nem lehetséges, ezért az infláció negatív hatásainak tompítását kell célul kitűzni.”

Éppen a tompítást célozzák a hatósági árak, amelyet a mindent jobban tudó DK természetesen elítél. Gréczy megfogalmazásában: „Nyilvánvalóan ezen egy áfacsökkentés átláthatóan és tisztábban segít.”

A gyakorlat azonban természetesen nem egyezik azzal, amit a Gréczy volt szíves a nézők következetes félrevezetése érdekében ezúttal is előadni.

Azt ugyanis, hogy a DK mennyire szívén viseli a választók érdekeit, jól mutatja: amikor a kormány 2014 és 2018 között 5 százalékra vitte le az alapvető élelmiszerek közül a sertés- és a baromfiús, a tojás, a tej és a halhús áfáját, a Maszatoskezű és csapata nem szavazta meg. Ami azt jelenti, hogy látványosan tettek a választók érdekeire. Ennek ellenére hergelnek a kormány ellen, amely viszont következetesen a választók érdekében cselekszik.

Gréczy ÁFA-ügyben is ugyanígy hergelt ma reggel. Ő maga ismerte el, ha a 27 százalékos áfát 5-re vinnék le, akkor nem jelenne meg a 22 százaléknyi árkülönbség a polcokon. A kereskedők ugyanis gyaníthatóan kevesebb áfával számolnának el, de a polcokon meghagynák vagy alig csökkentenék az árakat. A különbséget pedig ők tennék zsebre, nem vásárók. És a költségvetés is rosszul járna. Ezt akarja a DK elérni, miközben a kormányt mutatja hülyének a választók számára. Pedig tudjuk, a hülyék a túloldalon járnak.

Micsoda nagyszerűség, gondolhatják. Két legyet egycsapárra: rosszul járnak a magyarok és ráfizet a kormány is. Hurrá!

Ennek örülne igazán, Márki-Zay, Gyurcsány és a többi hatalommániás baloldali Maszatoskezű a Jobbiktól a Momentumig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére