Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal epét hány az élelmiszerár-stoptól

Horváth K. József

2022.01.14. 15:00

Nem nyugszik bele a DK, ideges Gréczy ’Maszatoskezű’ Zsolt, hogy a kormány az élelmiszerár-stop révén megint jót akar tenni az emberekkel.

Pedig a kabinet nem tesz mást, csupán meg akarja védeni a magyarokat az EU bénázása következményeként magasra szökő energiaárak miatt emelkedő, nemzeti szinten feltartóztathatatlan infláció hatásától. Úgy is mondhatjuk: teljesíti a kötelességét. Ezért választották meg.

Ilyesmivel a DK persze soha nem próbálkozott. Sőt! A parlamentben kifejezetten akadályozta a kormány ezirányú törekvéseit, mert szerintük az a kívánatos, ha a választók mindig le vannak ejtve. Gréczy most is ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány a hét féle, gyakran vásárolt élelmiszerek árának befagyasztásával rosszat akar a magyaroknak. És persze ők akarnak jót az ÁFA-csökkentéssel. Ugyan, kérem!

A vásárlók persze röhögnek ezen és örülnek az intézkedésnek, de Márki-Zay és a Demokratikus Koalíció ettől egyenesen epét hány, mert szerintük ők mindig jobban tudják, hogy kell jót tenni az embereknek. Csak furcsa módon ez eddig soha nem sikerül nekik, ergo a végén mindig a választók húzzák a rövidebbet.

Most például azzal (is) hergel a DK a Facebookon, hogy a hatósági ár magasabb LEHET annál, amit tavaly októberben kellett érte fizetni. Simlisségük kétfenekű. A feltételes mód használatával védik a hátsólyukat, mert azt nem merik kiírni, hogy magasabb is lesz. Mert nem lesz magasabb… Aztán leírnak három – szerintük – valós, a hatósági árnál alacsonyabb árat. Elfelejtik persze közölni a címeket, hogy melyik élelmiszerboltban méltóztattak ezen forrásokat megtalálni.

A másik simlis személyesen Gréczy Zsolt, aki becsületét már annyira eljátszotta a nyilvánosság előtt, hogy önként mondott le parlamenti mandátumáról. Ma reggel az ATV-ben naná, hogy megint az igazság bajnokaként tűnt fel. Azzal sózta a nézők agyát, hogy az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikája miatt szabadultak el az árak. Azért azt legalább elismerte, hogy kétségtelenül van nemzetközi inflációs tendencia. Orbán Viktor ugyancsak ma reggel ezt így fogalmazta meg: „olyan infláció van jelenleg egész Európában, amely eltéríti a gazdaságot a normális működéstől. Jó volna ugyan az inflációt megállítani az országhatárokon, de ez nem lehetséges, ezért az infláció negatív hatásainak tompítását kell célul kitűzni.”

Éppen a tompítást célozzák a hatósági árak, amelyet a mindent jobban tudó DK természetesen elítél. Gréczy megfogalmazásában: „Nyilvánvalóan ezen egy áfacsökkentés átláthatóan és tisztábban segít.”

A gyakorlat azonban természetesen nem egyezik azzal, amit a Gréczy volt szíves a nézők következetes félrevezetése érdekében ezúttal is előadni.

Azt ugyanis, hogy a DK mennyire szívén viseli a választók érdekeit, jól mutatja: amikor a kormány 2014 és 2018 között 5 százalékra vitte le az alapvető élelmiszerek közül a sertés- és a baromfiús, a tojás, a tej és a halhús áfáját, a Maszatoskezű és csapata nem szavazta meg. Ami azt jelenti, hogy látványosan tettek a választók érdekeire. Ennek ellenére hergelnek a kormány ellen, amely viszont következetesen a választók érdekében cselekszik.

Gréczy ÁFA-ügyben is ugyanígy hergelt ma reggel. Ő maga ismerte el, ha a 27 százalékos áfát 5-re vinnék le, akkor nem jelenne meg a 22 százaléknyi árkülönbség a polcokon. A kereskedők ugyanis gyaníthatóan kevesebb áfával számolnának el, de a polcokon meghagynák vagy alig csökkentenék az árakat. A különbséget pedig ők tennék zsebre, nem vásárók. És a költségvetés is rosszul járna. Ezt akarja a DK elérni, miközben a kormányt mutatja hülyének a választók számára. Pedig tudjuk, a hülyék a túloldalon járnak.

Micsoda nagyszerűség, gondolhatják. Két legyet egycsapárra: rosszul járnak a magyarok és ráfizet a kormány is. Hurrá!

Ennek örülne igazán, Márki-Zay, Gyurcsány és a többi hatalommániás baloldali Maszatoskezű a Jobbiktól a Momentumig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére