Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Závecz ellentmondásba került önmagával az oltás kapcsán

888.hu

2021.04.04. 16:47

Az oltás ellen kampányolnak a baloldalon, de saját magukat beoltatják.

Mint az Origo.hu megírta, Závecz Tibor a Heti TV február 2-i, Pirkadat című műsorában – Deák Dániel politikai elemzővel vitázva – azt állította, hogy

a magyar kormány rá akarja erőltetni az emberekre a „mindenféle„ kínai vakcinákat, amelyeket egyébként nem akarnak beadatni maguknak.

Ezt követően Závecz kijelentette, hogy két egybehangzó felmérésük alapján

az embereknek mindössze egy százaléka akarja magát kínai vakcinával beoltatni,

a többiek nem, mivel nem bíznak a keleti vakcinákban.

Nézzük csak a Závecz kijelentése mögötti számokat! Jelenleg 3,7 millió a koronavírus elleni védőoltásra regisztráltak száma, ebből pedig 2,3 millió fő már megkapta legalább az első vakcinát. A kínai Sinopharm vakcinájából Magyarország 5 millió darabot kötött le, amiből 1,1 millió már megérkezett.

Összesen 2,5 millió ember beoltására elegendő vakcina lesz, a már itt lévő pedig 550 ezernek elegendő.

Az 1,1 millió dózisból 680 ezret használtak fel március 30-ig (a fennmaradót második vakcinaként adják be, amikor lejár a két oltás közt előírt négy hét). Azt nem tudjuk pontosan, hogy ebből pontosan hány dózist használtak fel első adagként (vagyis hány emberről van szó), de legalább 550 ezret.

Ez pedig biztosan jóval több a Závecz által emlegetett 1 százaléknál, ami kevesebb mint 22 ezer embert jelentene. Závecz Tibor tehát nem mondott igazat a Heti TV-ben.

Azt a két kutatást, amiről beszélt, kérdéses, hogyan végezték el, ha ennyire fals fals eredményt hozott. Kérdés, hogy egyáltalán elvégezték-e? Fennáll a gyanú, hogy nem az emberek véleményére voltak kíváncsiak, hanem befolyásolni akarták őket.

Rá egy bő hónapra, március 11-én, az ATV A nap híre című műsorában Závecz mosolyogva elárulta, hogy őt is kínai vakcinával oltották be, utólag pedig semmilyen problémát nem tapasztalt.

Majd az mondta, hogy a kormánynak szerinte nem kell semmiféle bizalomerősítő kampányt folytatnia a kínai oltóanyag kapcsán, hiszen anélkül is elfogynak a készletek. Závecz tehát egyetlen hónap alatt került nagyon súlyos ellentmondásba önmagával – nyugodtan mondhatjuk, bohócot csinált magából.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet politikai elemzője a témáról készült videója alább nézhető meg.

Závecz Tibor szereplése illeszkedik a baloldal vakcinaellenes kampányába. Az oltás ellen kampányolnak, és aztán saját magukat beoltatják.

Péntek délután az Origo kérdéseket küldött Závecz Tibornak, amelyekre szombat délelőtt reagált, érdemi válaszokat azonban nem adott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére