Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zaklatással vádolják a színházigazgatót

888.hu

2017.11.07. 07:28

Kerényi Miklós Gábort zaklatással vádolja Maros Ákos.

Vasárnapi nyilatkozatában Kerényi visszautasított minden állítást, a nyugodt munka biztosítása érdekében pedig úgy döntött, felmentését kéri, valamint kezdeményezte nyugdíjazását. A Budapesti Operettszínház nyilatkozatában azt írta, nincs tudomása olyan bejelentésről, amely a színház működőséhez köthetően szexuális zaklatással kapcsolatos.

A szexuális zaklatás mint liberális belügy: Kerényi is egy újabb eszdéeszes-szoci káder, nemrég a baloldal kuruc.infója, a Magyar Narancs készített vele egy terjedelmes "portréinterjút", amelyben még büszkén ecsetelik, hogy a neves Direktor úr régebben élvezte az SZDSZ és az MSZP támogatását is. (Szerencsére, ezek az organizációk azóta megszűntek vagy éppen megszűnőben vannak.) Mint írják: Kerényi nem titkolja, hogy régről ismeri Magyar Bálintot, Rajk Lászlót, egyszer SZDSZ-kongresszuson is segédkezett. Munkáját el is ismerték: 2004-ben Kiváló Művész elismerést, 2008-ban Kossuth-díjat kapott. Fővárosi MSZP-s forrásaink inkább az SZDSZ-hez, a szabad demokraták inkább a szocialistákhoz kötötték.

Most viszont egy korábbi színházi táncos megtörte a csendet. A Tenerifén élő Maros Ákos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában számolt be az őt ért zaklatásról. Maros Ákos az Indexnek név nélkül már elmesélte a történetét, most azonban az ATV-ben névvel vállalta, mi történt vele 23 évvel ezelőtt.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon próbáltunk, link fiú voltam, egyszer-egyszer elkéstem, Kerényi Miklós Gábor ezt zokon vette, a mikrofonba ordított, hogy ezt meg kell torolnia”

– kezdte történetét Rónai Egonnak Maros Ákos színész.

Majd – állítása szerint – este felmentek a kollégium egyik szobájába, ahol a rendező eltorlaszolta az ajtót egy iskolapaddal, majd azt mondta neki, vegye le a nadrágját és az alsónadrágját. Ezt követően nagy erővel hármat vert a fenekére, és azt mondta neki: ha akar, sírjon nyugodtan, ez is a megtisztulás része.

Lázadás a színház ellen

Most megmondom, hogy miért nem megyek többet színházba."

Végül Maros kiment a teremből és otthagyta a rendezőt. A férfi – aki hosszú évekkel ezelőtt otthagyta a színházi világot – azt is elmesélte, hogy ugyanazon az estén volt egy összejövetel, ahol ezt elmesélte a barátoknak, családtagoknak – anyukájának meg is mutatta a verés nyomát. Akkor egy „ez egy hülyével” elintézték a dolgot. Arról is beszélt, hogy 1996-ban felkerült a Madách Színházba, ’97-ben Kerényi Miklós Gábor rendezett nekik egy előadást, ő már akkor elmondta a kollégáinak, hogy a rendező mit csinált vele, így sokan tudtak a dologról. 

Maros egy hete kapja a telefonhívásokat, hogy álljon ki a történetével. Úgy véli, ha évekkel ezelőtt mondta volna el a történetét, az nem lett volna életszerű. Maros azt kéri az érintettektől, hogy lépjenek elő ők is, és vállalják a történetüket.

Schilling Árpádné és Verebes István ügyéről itt írtunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére