Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Vona szerint nincs gond a kényszerbetelepítéssel

Nagy Gábor

2017.01.20. 16:28

A Jobbik elnöke hétfõn az RTL Klub Magyarul Balóval címû mûsorának volt a vendége. Vona Gábor annak a csatornának adott interjút, melynek a székházát még pár évvel korábban porig rombolta volna.
Vona hétfői RTL-es performanszáról korábban már írtunk. Baló György műsorában a pártelnök azt nyilatkozta: Toroczkai Lászlóval ellentétben, ő engedélyezné Magyarországon a mecsetek építését, és az üldözött keresztényeknek sem biztosítana menedéket.

A műsorban azonban elhangzott egy másik, az egy évvel korábbi pártállásponttól merőben eltérő kijelentés, amikor Vona Gábor a kényszerbetelepítéssel kapcsolatban megjegyezte:

"Kvótarendszer is fölmerült már ugye, hogy kvóták alapján szétosztjuk (a bevándorlókat), és amíg ez mondjuk pár ezer emberről szól, addig azt mondom, hogy oké, lehet ezen gondolkodni."

Ha visszamegyünk egy évvel korábbra, 2016 tavaszán a pártelnök még úgy nyilatkozott a parlamentben, hogy a Jobbik a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás helyett az alaptörvényben rögzítené, hogy a parlament hozzájárulása nélkül nem lehet nem magyar állampolgárok betelepítését előírni. Vona a nyár végén ismét módosított álláspontján, és egy gyergyószentmiklósi beszédében azt mondta: a kvótanépszavazáson részt kell venni, nemmel kell szavazni, és mindenkit arra kell buzdítani, hogy ezt tegye. Az októberi referendum után pedig épp a Jobbik volt az a párt, amely tavaly áprilisi álláspontját megszegve keresztbe feküdt az alaptörvény-módosításnak.

Mint látjuk, a Jobbik háza környékén megszaporodtak a pálfordulások.

Az elmúlt egy, másfél év azzal járt – melyet előbb "cukisodási", majd "néppártosodási" folyamatnak tituláltak a pártban –, hogy az egykor szélsőjobboldali nézeteket valló, ma már hidakat építeni próbáló Jobbik egyre súlyosabb hitelességi válságba keveredik saját magával, szavazóit pedig igencsak nehéz helyzetbe hozza.

A botrányok nem fognak elapadni, hiába mondta Baló műsorában Vona, hogy nem hajlandó a baloldallal együttműködni a Jobbik, hétfői megjegyzése egyértelműen a balliberális politikusoktól már jól ismert gondolatmenetre hajaz.

Az egész pedig azt jelzi, a pártelnök az egykori hívei helyett a baloldali választók felé kacsintgat.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Kétharmad

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Juncker szerint a bevándorlásellenesek „hazájukba szerelmes hülyék”

Egy CNN-nek adott interjújában jött rá az őszinteségi roham az „isiászos” politikusra.

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

Kétharmad

A közvélemény-kutatási felmérések és például a szavazatszámláló bizottságokba delegált ellenzéki tagok száma alapján is az várható, hogy a május 26-ai EP-szavazáson a Fidesz győzelme mellett a korábbi uniós választáshoz képest kevesebb mandátumhoz juthatnak majd a bevándorláspárti magyar ellenzéki pártok.

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

Amerika, London, Párizs

Az Avaaz online aktivistahálózat tovább folytatja EP-választási kampányát, legújabb körlevelükben a Facebookon keresztül buzdítják szavazásra a bevándorláspártiakat.

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Kétharmad

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére