Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre: már hétfőn megérkezhet a lehűlés

Pörge Béla

2019.08.31. 16:38

Az ország egyes részein hétfőn, máshol kedden érhet véget a kánikula.

Napok óta egyre inkább lehet reménykedni abban, hogy véget ér a fülledt nyári meleg, és megérkezik a lehűlés, sőt, az ősz is beköszönt. Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint már nem kell sokat várni a felfrissülésre: északnyugatra már hétfőn megérkezik a hidegfront, szerdán pedig már sehol nem várható 30 fok vagy annál melegebb.

Hétfőn északnyugatira fordul a légáramlás, majd meg is erősödik a szél – főleg a Dunántúlon. Az éjszaka folyamán egyre nagyobb területen feltámad a szél, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. Kezdetben északon, északnyugaton, estétől a Dunántúlon is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A zivatarcellákat heves kísérőjelenségek, mint jégeső, felhőszakadás is kísérheti – írja az Időkép.

Kedden már csak a Tiszántúlon várható kánikula, északon és nyugaton pedig már valódi kora őszi időre lehet számítani, 25 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Szerdára a hidegfront elhagyja az országot, sehol nem várható 30 fok, a legmelegebb tájakon (délkeleten) 28-29 fok, máshol 22 és 27 fok között várható a hőmérséklet, míg a reggel egészen friss lesz, a Dunántúlon a 10 fokot sem éri majd el a levegő.

A folytatásban záporra, zivatarokra már nem kell számítani, ugyan melegedő idő várható, de a hétvégéig biztosan nem lesz 30 fok az országban, a hajnalok pedig kimondottan frissnek ígérkeznek.

Persze ideje is volt már a lehűlésnek, hiszen ma (szombaton) van a naptári nyár utolsó napja!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére