Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Mihály: A kormány idén is folytatja a gyorsított áfakiutalásokat

888

2021.01.20. 12:40

A gyorsított áfakiutalásokat az idén is folytatja a kormány, a bevallásukat ma leadó vállalkozások akár már február elején hozzájuthatnak a pénzükhöz – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán közzétett videójában.

Varga Mihály emlékeztetett: a járvány első hulláma idején, tavaly tavasszal arra kérte az adóhivatalt, hogy rövidebb idő alatt utalja ki a jogszerűen visszajáró forgalmi adót a kis- és középvállalkozásoknak. Azóta a cégek 75 helyett 30 nap alatt megkaphatják a visszajáró áfát, miközben a megbízható adózóknak minősített vállalkozások még ennél is hamarabb, 20 nap alatt hozzájuthatnak a pénzükhöz – tette hozzá. Ez az egyik legrövidebb áfa-visszatérítési idő Európában – emelte ki a pénzügyminiszter, példaként elmondva, hogy Lengyelországban 60 nap, Csehországban és Romániában egy hónap a határidő.

A gyorsított áfa-visszatérítéssel a magyarországi vállalkozások versenyelőnyre tesznek szert, az intézkedés hatására javul a cégek anyagi helyzete, gyorsabban áramlik vissza a pénz a gazdaságba – hangsúlyozta a tárcavezető. Eddig összesen 743 milliárd forinthoz jutottak a gyorsítás révén a vállalkozások – tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére