Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

V4-csúcstalálkozó lesz a héten Kassán

888.hu

2022.11.21. 09:15

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a visegrádi országok miniszterelnökeinek csütörtöki kassai csúcstalálkozóján – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

 

„A program halasztása, lemondása fel sem merült.” – szögezte le Havasi Bertalan, utalva a visegrádi országok parlamenti elnökeinek szintén erre a hétre tervezett, de elhalasztott csúcstalálkozójára.

Előzőleg Petr Fiala cseh kormányfő is közölte, hogy elutazik a miniszterelnöki V4-csúcsra, világossá téve ezzel, hogy nem osztja a prágai törvényhozás vezetőinek álláspontját, akik bojkottálták a V4 parlamenti elnökeinek tárgyalását. Petr Fiala a cseh sajtó beszámolói szerint hasznosnak nevezte a visegrádi országok együttműködését.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a kassai V4-csúcs kapcsán arról beszélt: Lengyelország Szlovákia és Csehország oldalán meg fogja kérni Magyarországot, hogy gyorsan ratifikálja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

Orbán Viktor pénteken a MÁÉRT ülésen azt mondta, a V4 ma is fontos, bár az orosz-ukrán háború következtében a „dinamikája megváltozott”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére