Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újbuda balliberális önkormányzata idén inkább önmagára költ többet

Ányos Miklós

2020.03.07. 17:00

A gyurcsányista városvezetés olyan költségvetési előterjesztést nyújtott be, amellyel a legfontosabb szociális és társadalmi területeken tesz megszorításokat.

A korábbi fideszes vezetéshez képest a jelenlegi DK-s vezetésű önkormányzat szociális ellátásokra 157 millió forinttal kevesebbet szán, az iskolai és diáksportra 47 millió forinttal, a kiemelt sportszervezetekre 115 millió forinttal, az egyházakra 15 millió forinttal kíván kevesebbet költeni.

Eközben a polgármesteri vezetés személyi kiadásai 30 millió forinttal többet emésztenek fel, mint egy évvel korábban.

A helyi Fidesz-KDNP frakció több módosító indítványt is benyújtott a helyzet orvoslása érdekében, ám a balliberális pártok vezette többség ezek egyikét sem fogadta el.

A frakció rámutatott arra is, hogy a benyújtott előterjesztésben alig köszönnek vissza a választási kampányban hangoztatott ígéretek, így például nyoma sem volt annak a több ezer fának, amelyek elültetését a DK-s László Imre polgármester sürgette. Mindez azért is sajnálatos, mert az októberben megválasztott ellenzéki képviselők az elsők között a klímavészhelyzettel kapcsolatos döntéseket hoztak.

Miközben a városvezetés minden alkalmat megragad, hogy a pártpolitikai vitákat bevigye a kerületi közéletbe, adós maradt több lényeges kérdés megválaszolásával. Többek közt azzal, hogy a DK-s László Imre polgármester nem határolódott el párttársa, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester a keresztényeket sértő, rasszista kijelentéseitől, illetve az önkormányzat idén a kommunista diktatúrák áldozatairól sem emlékezett meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére