Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

888.hu

2020.02.25. 19:50

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Döntését a politikus Facebook-oldalán jelentette be.

A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, amelyet egykoron tizenhárom barátommal együtt alapítottam. Húsz évet hagyok a hátam mögött onnantól kezdve, hogy elsős egyetemistaként 2000 szeptemberében elődszervezetünk, a Jobboldali Ifjúsági Közösség tagjává váltam. Döntésemet a nyilvánosság előtt indokolni nem kívánom, más párthoz nem csatlakozom, sajtómegkeresésekre nem válaszolok, lakájmédiában futtatott Jobbik-szakértő nem leszek. Egykori barátaimnak, tagtársaimnak jó munkát kívánok

írta Szávay István.

Bár a politikus 2018-ban kénytelen volt lemondani parlamenti mandátumáról, miután kiderült, azzal hencegett, hogy egy budapesti szórakozóhelyen megütött egy zsidó nőt. Szávay később azt állította, hogy csak viccelt a történettel.

Az elmúlt napokban viszont ismét felmerült a neve, amikor a Jobbik új elnöke, Jakab Péter azok között említette, akik puccsot követtek el ellene, amikor a tisztújító kongresszus előtt öt nappal megváltoztatták a választási szabályzatot, és elvették az elnöktől a vétójogot. Jakab szerint a puccsisták – Stummer János, Bana Tibor, Gyüre Csaba, Szabó Gábor, Sneider Tamás – törekvéseit Szávay és köre tervelte ki.

Ahogy telnek-múlnak a napok, úgy fogyatkozik a Jobbik. Tegnap egyszerre négy politikus hagyta el a pártot, ami miatt négy önkormányzati helyet is elveszít a párt: Varga Dániel és Zsitnyák János az I., Kovács Dávid Attila a XXI., Dr. Staudt Csaba pedig a XXIII. kerületben képviselő.

A legnagyobb veszteség viszont a Jobbikra nézve egyértelműen Bencsik János országgyűlési képviselő távozása volt, aki függetlenként kívánja folytatni munkáját. Bencsik több okot is megemlített távozásával kapcsolatban: például azt, hogy „a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszúhadjáratot hirdetett” mindazok ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére