Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb eljárás elé nézhet Botka László

Forisek Ádám

2019.01.16. 09:08

Egy héten belül másodszor tett hûtlen és hanyag kezelés miatt feljelentést Szabó Bálint, a jogász ezúttal a Dorozsmai Nagybani Piac értékesítése miatt fordult a hatóságokhoz.

Hűtlen és hanyag kezelés miatt feljelentést tett a Csongrád Megyei Főügyészségen a szegedi Dorozsmai Nagybani Piac Kft. eladása kapcsán a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója – olvasható a Magyar Időkben. Szabó Bálint beadványában kifejtette: a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. a szegedi önkormányzati cégek zászlóshajója volt.

Mint a jogász fogalmazott: a társaság minden évben polgármestertől és piacigazgatótól függetlenül mintegy hatszázmillió forintos árbevétel mellett háromszázmillió forintos nyereséget termelt az önkormányzatnak, és a dél-alföldi térség legjelentősebb zöldség-gyümölcs kereskedelmét bonyolította.

A létesítmény kiválóan működött, ennek ellenére a város közreműködése mellett 2016-ban egy magáncég is nyitott egy új nagybani piacot Szegeden. A balliberális vezetésű önkormányzat azzal segítette a fejlesztést, hogy területet adott a beruházáshoz. Sőt, az új nagybani piacot egyenesen Botka László MSZP-s polgármester adta át.

A szegedi vezetés akkor azzal igyekezett nyugtatni a kedélyeket, hogy a két piac jól megfér majd egymás mellett. A kritikákat Botka és Szentgyörgyi Pál alpolgármester azzal hárította el, hogy tovább fejlesztik az önkormányzati pia­cot, annak vezetése pedig azt ígérte: a létesítmény mindenképpen működni fog.

Az ígéretek félig valósultak meg, mert részben uniós támogatásból, több száz millió forintból valóban fejlesztettek, többek között dupla beléptetőrendszer épült.

Nem sokkal később, 2017 decemberében azonban a kereskedőknek megküldték a harmincnapos felmondást, és hiába tiltakoztak sokan, a piac 2018. január végén bezárt. Ezt követően a kisebbségi tulajdonos, a Floratom Kft. megvásárolta a város üzletrészét 530 millió forintért. Szabó Bálint most azért fordult az ügyészséghez, mert szerinte a több száz millió forintért fejlesztett és nagy értékű piac többségi tulajdona mélyen áron alul cserélt gazdát.

Csak a befektetett eszközök és a saját tőke egymilliárd forint volt, hiszen értékes, közművesített területről volt szó, új, modern épületekkel. Becslések szerint az egész piac akár hárommilliárd forintot is megért akkor, amikor a többségi tulajdont megvette a Floratom Kft."

Vagyis Szabó szerint hasonló folyamatok zajlottak le a piacnál, mint a Ligetfürdő Kft. üzletrészének eladásakor, ami kapcsán a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója a múlt héten már feljelentést tett Polt Péter legfőbb ügyésznél.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére