Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb egészségvédelmi felhívás iskoláknak és a szülőknek

888

2020.03.02. 18:20

A koronavírus-fertőzés elleni védekezés jegyében a Klebelsberg Központ ma felhívást küldött az iskoláknak a higiéniai szabályok betartásának fontosságáról.

Február 7. után Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke ma ismételten felhívta a tankerületek és az iskolák figyelmét a higiéniai szabályok betartására, különösen a közösségi terek, a mosdók tisztántartására és fertőtlenítésére. Nyomatékosan kérte a fenntartóktól, hogy az iskolai mosdókban folyamatosan álljon rendelkezésre a kézmosáshoz szükséges szappan és fertőtlenítő szer.

Ugyancsak körlevélben hívták fel az intézmények figyelmét arra, hogy a közeljövőben ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. Emlékeztettek továbbá arra, hogy akár az iskolák, akár a család szervezésében járt volna diák vagy tanár a közelmúltban a fertőzött területen, akkor lehetőleg ne menjenek közösségbe, és ha valaki magán, illetve gyermekén tüneteket észlel – láz, köhögés, torokfájás, levertség -, akkor maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!

A Klebelsberg Központ a szülőket is kérte továbbá, hogy lehetőleg ne engedjék gyermeküket két hétig iskolába, ha az elmúlt időszakban Észak-Olaszországban vagy más fertőzött területen járt családi vagy egyéb okok miatt. Fontos az is, hogy erről értesítsék az iskolát, óvodát! Ilyen esetben a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére