Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb 74 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést

888.hu

2021.07.28. 09:50

A harmadik oltást elsősorban az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, a legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlja az operatív törzs.

 

Meghalt négy beteg, és újabb 74 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 605 713 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 405 781-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 809 362-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 30 025, és 746 981 ember tekinthető gyógyultnak.

Kórházban 70 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek száma 32 356-ra csökkent.

Közölték: a teljes átoltottságot tekintve Magyarország továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból ez az egyik legbiztonságosabb ország. A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Kiemelték:

az operatív törzs Európában elsőként augusztus 1-jétől lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek.

A harmadik adag vakcina az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt indokolt, az erről szóló eljárásrendet az egészségügyi szakmai szervezetek dolgozták ki. Elsősorban az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, a legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlják a harmadik oltás felvételét – tették hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére