Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb 10 767 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

888.hu

2021.11.18. 10:15

Elhunyt 131, többségében idős, krónikus beteg.

 

A Magyarországon azonosított fertőzöttek száma 987 199-re nőtt. Elhunyt 32 645 személy, a gyógyultak száma 833 416-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 121 138 – írja a koronvirus.gov.hu.

Kórházban 5969 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 54 312-en vannak, a mintavételek száma 7 954 654.

A kormányzati portál kiemelte: az ország a járvány negyedik hullámának felszálló ágában van, a kormány és az operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

A legfontosabbnak azt nevezték, hogy az oltatlanok mielőbb kérjék a vakcinát, hiszen ez adja a legerősebb védelmet a betegség súlyos lefolyása ellen.

A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása náluk általában jóval enyhébb

– fűzték hozzá.

Emlékeztettek: a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében november 22–28. között akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon; azon a héten akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik adag vakcinát akarják megkapni – tették hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére