Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

További csúcsgépekkel erõsít a Honvédség

Nagy Gábor

2018.12.15. 21:28

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerzõdést pénteken írták alá.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program (Zrínyi 2026) ütemezett végrehajtásának keretében tovább fejleszti a légierő haditechnikai eszközparkját az új, közepes kategóriájú, többcélú Airbus H225M típusú katonai helikopterek beszerzésével.

A magyar kormány elsődleges és kiemelt célja, hogy garantálja az ország és a magyar emberek biztonságát. Ebben meghatározó szerepe van a Magyar Honvédségnek, amely hosszú vegetáció és lezüllesztés után végre új eszközöket kap.

Az új helikopterek 2023-tól állnak majd rendelkezésre. Az új forgószárnyasokkal váltják ki a régi, még a szovjet időkből ránk maradt (igaz, felújított) Mi-8-as és Mi-17-es szállítógépeket, melyek hamarosan elérik (2024) az üzemidejük és a rendszerben tarthatóságuk határidejét.

Az Airbus céggel kötött szerződést pénteken Fodor Péter dandártábornok és Thomas Hein, az Airbus Helicopters nyugat-európai kereskedelmi igazgatója, illetve Dennis Bernitz, a cég kereskedelmi igazgatója írta alá.

Szombaton, Szénási Jenő ezredes, a HM osztályvezetője elmondta: az új gépek jobbak, fejlettebbek, és modernebbek a most hadrendben lévőknél.

Az Airbus H225M típusú forgószárnyasok óránként akár 320 kilométeres sebességgel is képesek repülni; alaphelyzetben 900 kilométert, póttartállyal pedig 1200 kilométert is megtehetnek, valamint éjjellátó rendszerrel is rendelkeznek. A gépek katasztrófahelyzetben árvízi mentésnél, tűzoltásnál is bevethetők lesznek.

Korábban 20 új könnyű, többcélú H145M típusú helikopterek beszerzéséről döntött a tárca.

Ezen a videón láthatjuk mind a H225M, mind pedig a már korábban bejelentett, szintén beszerzés alatt álló H145M "produkcióját":

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére