Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tízezer aláírással rövidíthette meg a székelyeket Brüsszel

Horváth Tamás

2020.05.06. 20:24

Szoftverhiba és sorozatos leállás miatt akadozik az aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméről szóló európai polgári kezdeményezés kapcsán.

Az aláírásgyűjtést kezdeményező Székely Nemzeti Tanács oldalán rengetegen posztoltak képet a leállt szerverről, amit az Európai Bizottság biztosít a polgári kezdeményezések lebonyolítására – közölte a Magyar Hírlap. A szervezők korábban a lapnak elmondták, korábban is volt szoftverhiba, illetve szerverleállás, amik miatt már akkor több ezer aláírás elveszhetett – és jelezték is az illetékes európai szerv informatikusainak a hibát, valamint, hogy az utolsó két nap (azaz szerdán és csütörtökön) még nagyobb érdeklődés várható a felületen.

Ennek ellenére többen is azt tapasztalták, hogy a legaktívabb órákban – például ma délután 4 és fél 6 között – lehetetlen volt szignózni a kezdeményezést, ehelyett az alábbi hibaüzenet fogadta az aláírásra nyitott embereket:

Összehasonlításképpen: a mai napon óránként akár 6-7 ezer aláírás is összegyűlt, azaz a sorozatos leállás komoly érvágás.

Mint ismert, összesen egymillió szignót kellene összegyűjteni az európai polgári kezdeményezés sikeréért, ebből mintegy 720 ezer volt meg online akkor, amikor a számlálót és az aláíró-felületet még nem váltotta fel a hibaüzenet; valamint 250 ezer körüli aláírás van meg papíralapúként. Ez azt jelenti, hogy az egymillióhoz alig néhány tízezer hiányozna; feltételezve, hogy a papír alapú ívek 20-30 százaléka érvénytelen.

A Székely Nemzeti Tanács egy hibaüzenet képernyőfotóját posztolva rámutatott: mindezért természetesen Brüsszel a felelős. A szervezők részéről Dabis Attila, az SZNT külügyi koordinátora öt óra körül ismét jelezte a problémát az Európai Bizottság informatikusainak, akik elismerték, hogy a szerverek alultervezettsége volt a probléma. Ennek kapcsán elnézést és megértést kértek, mivel elmondásuk szerint ennyi támogatót egyszerre még soha, egyetlenegy kezdeményezésnél sem láttak.

A kezdeményezést csütörtök éjfélig ITT vagy ITT lehet aláírni!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére