Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenkét hajó kíséri utolsó útjára a Hableány-katasztrófa magyar áldozatait

Tóth Dalma

2019.07.08. 09:10

Nagyszabású gyászceremóniát szervez a Panorama Deck hajótársaság a tragikus dunai hajóbaleset magyar áldozatainak.
Körülbelül délben két hajónak zendülnek fel a kürtjei, amit a folyó fővárosi szakaszán mindenhol hallani lehet majd

– mondta a Borsnak Tóth Mihály, a Panorama Deck szóvivője. A kapitány hozzátartozói kü­lön kérték, hogy a szívszorító szertartáson óvják őket a sajtónyilvánosságtól. A hajótársaságnak ezt figyelembe kell vennie.

Nekünk egyértelműen az a legfontosabb, amit a család szeretne, azon dolgozunk, hogy mindenki úgy vehessen részt az eseményen, ahogy kíván – tette hozzá Tóth.

Fotó: MTI

Aki részvétet szeretne nyilvánítani, az a Margit hídon szórhat virágszirmokat a Dunába. Környezetvédelmi szempontok miatt csak virágszirmokat használhatnak a jelenlévők. Eddig ti­zenkét hajó jelezte, hogy részt kíván venni a ceremónián.

A lap úgy tudja, hogy a család kérésére a kapitány, L. László hamvait nem szórják a Dunába, csak a matrózét, P. Jánosét. A búcsúztatás után a család magához veszi azokat, és majd szűk körben helyezik örök nyugalomra.

Kiradírozható tollal vezették a hajónaplót

A Bors azt írja, hogy a koreai turistákkal teli Hableányt a Dunába borító Viking Sigyn szállodahajó legénysége kiradírozható tollal vezette a kötelező hajónaplót.

A Viking Sigyn fekete dobozából egyébként a kezdeti nehézségek ellenére minden adatot sikerült kinyerni. A BRFK ezekből teljes képet kaphatott, jelenleg ezen dolgoznak a szakértők. Dr. Balogh Szabolcs, az elhunyt magyar matróz családjának egyik ügyvédje szerint az biztos, hogy a Viking Sigyn radarképén a baleset előtt felvillant a Hableány hívóképe és pontos pozíciója, amit a kapitánynak észre kellett volna vennie.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére