Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt vannak az első Kormányinfó Plusz válaszai

888.hu - MTI

2020.02.28. 18:33

Közzétette a Kormányinfó Plusz első videóját Szentkirályi Alexandra, amelyben a legtipikusabb lakossági kérdésekre válaszol. A magyarok kormányszóvivőt a családtámogatásról, a béremelésekről, a fiatalokról, a nemzeti konzultáció témáiról, a béremelésekről, a klímavédelmi akciótervről, és még a kötélmászásról is kérdezték.

Szentkirályi Alexandra a gyöngyöspatai romák ügyében felhívta a figyelmet arra, hogy bár a kormánynak van határozott álláspontja – miszerint nem pénzzel, hanem oktatással kell kárpótolni a romákat -, a végső döntésekhez nagyon várják a magyar emberek véleményét a márciusban induló nemzeti konzultáción.

A kormányszóvivő a fiatalokat érintően több kérdésre is válaszolt. Elmondta, a kormány meg akarja erősíteni a szakképzést, hogy a fiataloknak legyen versenyképes szakmájuk, el tudjanak helyezkedni. Véleménye szerint a szakképzés megerősítéséhez pedig kiemelten meg kell becsülni a szakképzésben dolgozó pedagógusokat.

Ezért döntés is van arról, hogy szakképzésben dolgozó pedagógusok bére júliustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik

– közölte.

A nemzeti alaptantervvel (Nat) kapcsolatban a kormányszóvivő azt mondta: ahogy például az Egyesült Államokban természetes a hazafias nevelés, úgy itt is az a nemzeti kormány számára, ezért a Nat vállaltan hazafias, gyermekközpontú és a 21. századnak megfelelő, korszerű tartalmat kapott, emellett csökken a diákok óraszáma is.

A Budapestre tervezett „szuperkórházzal” kapcsolatban azt mondta: a kormány elkötelezett abban, hogy megépüljön Európa legmodernebb kórháza, és évek óta tart az előkészítés.

A budapestiek nagyon megérdemelnék és az elmúlt 100 év legnagyobb kórházfejlesztése lenne

– mondta.

Szentkirályi azonban megjegyezte azt is, hogy az új budapesti városvezetés miatt kérdésessé vált ennek a beruházásnak a megvalósítása. Hozzátette: személy szerint nagyon bízik abban, hogy a főváros nem hárít akadályt a kórház megépítése elé.

Volt olyan levélíró, aki arra volt kíváncsi, hogy a kormány hogyan segíti az egyszülős családokat. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy a kormány számára minden gyermek egyformán fontos, és nagyon sok, mintegy 600 ezer gyermek él egyszülős családban a szülők válása vagy halála miatt.

Egyéb témák:

Erdőtelepítés és méhészet

A kormány a következő 10 évben az erdős területek nagyságát 21 százalékról, 27 százalékra növeli. A méhészeti termékek értékesítése pedig szja-mentes lesz a jövőben.

Kicsi fákat ültetnek a városokban

Ez azért van, mert facsemete korukban a legjobb a fáknak, ha elültetik őket, ekkor tudnak vastag gyökeret ereszteni a földben.

Kötélmászás tesi órán

Marcella arról érdeklődött, hogy kikerülhet-e a kötélmászás a testnevelés órákból. Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy az ő mumusa a szekrényugrás volt.
Útfejlesztések
A kormány 5 ezer milliárd forintot fordít közúti fejlesztésekre 2024-ig. A cél, hogy a megyeszékhelyek, megyei jogú városok és kiemelt ipari parkok rendelkezzenek gyorsforgalmi bekötéssel.

Álhírek

A kormányszóvivő azt tanácsolja, hogy mindenki fontolja meg honnan tájékozódik. A koronavírus kapcsán is rengeteg álhír terjedt el.

Egészségügyben, szociális szférában és rendvédelemben dolgozók bére

  • 2022-ben egy ápoló átlagosan két és félszeresét keresi majd annak, mint a béremelési program előtt.
  • A szociális szférában dolgozók bére januártól 14 százalékkal nő a bérük visszamenőlegesen.
  • A rendvédelmi dolgozók illetménye az elmúlt években 50 százalékkal nőtt. Tavaly 500 ezer forintos fegyverpénzt kaptak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére