Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Távozik a Pesti úti idősotthon vezetője

888.hu - MTI

2020.05.21. 18:20

A Gyurcsány-párti Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes pedig perrel fenyegetőzik.

Saját kérésére, közös megegyezéssel május 31-i hatállyal távozik posztjáról Skultéti József, a Pesti Úti Idősek Otthonának vezetője. Az intézmény vezetését Merucza Erika jelenlegi gazdasági vezető veszi át, a Fővárosi Önkormányzat az intézményvezetői posztra pályázatot ír ki – írja a Magyar Nemzet a DK-s Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közleményére hivatkozva.

A közlemény szerint Skultéti József személyes hangvételű, megrázó levélben kérte felmentését a főpolgármestertől. Az otthon vezetőjének levelét azonban nem csatolták a főváros közleményéhez. Gy. Németh Erzsébet Skultétira hivatkozva azt írja, 2016-os kinevezése óta az intézményben végzett szakmai munkáját minden alkalommal elismerően értékelték, mind a hatósági ellenőrzések, mind az ellátottak és hozzátartozók visszajelzései is erről tanúskodnak.

Gy. Németh szerint a Fővárosi Önkormányzat továbbra is mindent megtesz annak érdekében, „hogy megóvja a Pesti úti idősotthon lakóit és munkatársait a lakájmédia nem szűnő alantas és hazug rágalmaitól”. Még azt is hozzáteszi, hogy „A hazug rágalmakat megfogalmazóktól és az azoknak teret adó lakájmédiával szemben jogi úton veszünk elégtételt”.

Mint ismeretes, a fővárosi fenntartású intézetben több százan megfertőződtek a lakók és a gondozók közül, 45-en pedig elhunytak a koronavírus járvány miatt.

A most távozó Skultéti József már április elején jelezte a kormányhivatalnak, hogy nincs állandó orvos az intézményben, nincsenek megfelelő védőeszközeik. A sorozatos hatósági vizsgálatok súlyos mulasztásokat tártak fel az otthonban, és kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester állításával ellentétben nincs rezidens orvosa az otthonnak.

A botrányt csak fokozta, amikor a Fővárosi Önkormányzat megjelentetett egy levelet Skultéti Józsefre hivatkozva, cáfolandó a fenti állításokat, hatósági jegyzőkönyveket, azonban még aznap kiderült, hogy az aláírás nélküli levél a főpolgármester stratégiai tanácsadójának, Gyurcsány Ferenc bizalmasának, Gál J. Zoltánnak a számítógépén készült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére