Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós szerint "Karácsony Gergely panaszkodik, duzzog, könnyezik"

Sümeghi Lóránt

2019.03.29. 11:28

Komoly alkalmassági kérdéseket vet fel Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd közös fõpolgármester-jelöltjének a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése.

Tarlós István az Echo TV Jó reggelt! című műsorában pénteken azt mondta: Karácsony Gergely "panaszkodik, duzzog, könnyezik". Ahogy a parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbálja terelni a politikai vitákat, azt a "benyomást kelti az emberben", hogy az

megkérdőjelezi, nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is."

Gyerekes dolognak nevezte, és szerinte a "félelem és a zavartság" vezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert – miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta – a zuglói parkolás ügyében "mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot" a főpolgármester.

Alkalmatlan és rutintalan

Tarlós István azt mondta, Karácsony Gergely olyan témákat vet fel, amelyeket rutinos politikus nem húzna elő.

Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében"

– folytatta a főpolgármester.

Kifejtette, Zuglóban szó van egy "erősen vitatható" parkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája, a kerületek vagy egységesen a főváros.

Mint ismert, a zuglói polgármesteri hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen. Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg.

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést.

Karácsonyt terheli a zuglói fizetős parkolás

A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon – emelte ki –, és "ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést". Tarlós István megjegyezte azt is, hogy

Karácsony Gergely kezdeményezett fizetős parkolást Zuglóban."

A főpolgármester arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, úgy fogalmazott: "ő lepődne meg a legjobban, ha én felvenném a kesztyűt (...), nyilván biztosan tudja, hogy én ilyen butaságot nem csinálok". Karácsony Gergely saját, tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem – jegyezte meg.

Átadják az M3-as metróvonal felújított szakaszát

Tarlós István a műsorban beszélt arról is, hogy szombaton átadják a 3-as metró felújított északi szakaszát. Minden próba, minden hatósági vizsgálat pozitív volt, beindul a zavartalan utasforgalom – mondta.

Egy roncsderbibe illő, lepusztult infrastruktúrájú, nagyon fontos vonalas létesítményt felújítottunk"

– mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a szerelvényeket már korábban felújították. A metróvonal déli szakaszának felújítása április 6-án kezdődik – jelezte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére