Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: Karácsony kerületében kaotikus állapotok vannak

Horváth Tamás

2019.07.30. 12:38

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje járatlan a fővárosi ügyekben, azokról alig van szó a kampányában, ugyanakkor zuglói modellről beszél, miközben az általa vezetett XIV. kerületben kaotikus állapotok vannak – mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester az M1-en kedden.
Karácsony Gergely állami kérdéseket vesz elő, kvázi miniszterelnöki kampányt igyekszik folytatni. Az emberek negatív zsigeri reflexeivel próbál provokálni

– értékelt Tarlós István, hozzátéve, hogy ez nem is csoda, hiszen Karácsony Gergely járatlan a fővárosi ügyekben, gyakorlatilag öt évig nem érdekelte és nem vett részt a fővárosi munkában, 2018-ban a Fővárosi Közgyűlés egyetlenegy ülését sem ülte végig.

A főpolgármester „több mint gyanús” dolgokról is beszélt a XIV. kerület működéséről szólva, és ezek között említette „a majdnem egyedülálló parkolási skandalumot”, továbbá a fiktív szerződéseket, „hátak mögött lesztornózott” számlákat, amelyeknél a teljesítés határideje korábbi, mint a számla kiállításának határideje.

Ha van abnormálisan működő kerület, az éppen Zugló

– fogalmazott, majd hozzátette, zuglói modellről beszél Karácsony Gergely, miközben a kerület teljesen átláthatatlan, olyan, hogy zuglói modell nincs, ez kamu.

Tarlós István rámutatott, hogy Zugló az egyetlen kerület, amelyikkel szemben a megyei jogú városok és a kerületek közül fizetésképtelenség megállapítását kezdeményezték bíróságon.

Zugló egészen képtelenül működik. Karácsony Gergely már három hónapja nem adja ki a gazdálkodásra vonatkozó alapadatokat, a kerület honlapjáról az adatok nagy részét törölték

– mondta.

Tarlós István | Fotó: MTI

Tarlós István kitért arra is, hogy Karácsony Gergely összekever és összemos fogalmakat, mint például amikor arról beszél, hogy a fővárosnak nagyobb a hitelállománya, mint Zuglónak. A főpolgármester elmondása szerint a fővárosnak valóban vannak hitelei, de ezek nagyon jól kezelhető fejlesztési hitelek.

Zuglóban más a probléma, a kerületnek súlyos működési problémái vannak, nem tudja fizetni a számlákat

– húzta alá Tarlós.

A fideszes városvezető megjegyezte, Zugló korábban nagy hanggal kijelentette, hogy évi száz bérlakást épít majd, mára ebből ötszáznak kellene lennie, de egy darab sem épült. Tarlós szerint a kerület több mint egy éve nyert pénzt pályázaton 25 bérlakásra, amiből egyetlenegy sem készült el ideáig, ellenben eladtak 70 lakást.

Továbbá a zuglói Pillangó parkban rengeteg fát kivágtak egy befulladt projekt miatt és a kerület a maga erejéből egy méter kerékpárutat sem épített öt év alatt

– folytatta a főpolgármester, aki úgy fogalmazott, ez kétségbevonhatatlan tény, nem egy személy minősítése: Zuglóban szó szerint kaotikus állapotok vannak.

Tarlós István azt mondta, a főpolgármesterség nem celebség, nem lehet blöffökből megélni. A főpolgármesteri munkához ismerni kell a rendszert, a saját jogosítványokat, a Fővárosi Közgyűlés, a Főpolgármesteri Hivatal és a fővárosi cégvilág működési rendjét, tisztában kell lenni az adottságokkal és a pénzügyi lehetőségekkel.

Főpolgármesterként sokat kell következetesen dolgozni, és valamilyen mértékben ki kell jönni a kormánnyal mindenféle vita ellenére, mert ha nem, akkor abból a városnak súlyos kára származik

– hangsúlyozta.

Karácsony Gergely | Fotó: MTI Fotóbank

Tarlós István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról, hogy Berki Krisztián korábbi labdarúgó, médiaszemélyiség is elindul a főpolgármester-választáson, azt mondta, indulása kedvesen színesíti a palettát.

A kihívók jelenlegi névsorát tekintve Bokros Lajos, a 2014-es ellenzéki főpolgármester-jelölt volt az utolsó, akinek tényleg volt fogalma a rendszerről, és a kampányban várospolitikai ügyekről beszélt

– húzta alá, hozzátéve, hogy a főváros egészének áttekintéséről Karácsony Gergelynek is alig van több fogalma, mint akár Puzsér Róbertnek.

Tarlós István szerint Budapest egészéről Karácsony Gergelynek körülbelül akkora áttekintése van, mint például egy hipermarket egészéről annak az embernek, aki a hipermarket földszinti hátsó sarkában a locsolócső, madárfürdető részlegét vezeti.

Kerüli, hogy a városról beszéljen, és olyan állami kompetenciákat próbál előrángatni, amely kérdésekben a főpolgármesternek nincs kompetenciája, mozgástere

– mondta.

A Szentendrei út felújításáról és az ottani tervezett fakivágásról szólva elmondta, kiderült, hogy az ügyben teljesen alaptalan volt az ügyészségre tett bejelentés. Ez egy közhasznú beruházás, ahol minimális fakivágás lesz, és ezt is az utasítására felülvizsgálják – közölte az MTI.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kis ébresztő estére: petíció indult Magyarországon a nemváltás lehetőségének bevezetése mellett

Kis ébresztő estére: petíció indult Magyarországon a nemváltás lehetőségének bevezetése mellett

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága júniusig adott ultimátumot a kormánynak, hogy rendezze a helyzetet.

A nap legfontosabb hírei egyben

A nap legfontosabb hírei egyben

Újabb csomagok Kínából, a gazdaságvédő törvény újabb részletei, koronavírus.

Komoly károkat okoz a gazdaságban a koronavírus

A járvány nemcsak egészségügyi kockázatot jelent, hanem óriási károkat okozhat a gazdaságban is. Teljes ágazatok álltak le egyik napról a másikra. A káros következmények először a turizmusban mutatkoztak meg, nehéz helyzetbe sodorva a szállodákat, éttermeket, de még a személyszállításban dolgozókat is.

Spanyolország megelőzte Olaszországot a fertőzöttek számában

Spanyolország megelőzte Olaszországot a fertőzöttek számában

Szinte minden mutatóben rosszabbak az olaszoknál. A spanyol kormány ennek ellenére bizakodó, a szükségállapotot újra meghosszabbították.

„Remélem, a közös teherviseléssel minden párt egyetért!”

Reményét fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a közös teherviseléssel minden párt egyetért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére