Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: a járatritkítás körüli ellenzéki hiszti vihar a biliben

888.hu

2016.08.27. 11:58

A Magyar idõk leközölt egy írást, amely az egyik kedvenc mûfajunk: interjú Tarlós Istvánnal, Budapest fõpolgármesterével.

A lap kérdésére, mely szerint tényleg az a legnagyobb probléma Budapesten, amelyet az ellenzék a nyári szünet elteltével felhozott, nevezetesen a közösségi menetrend korrekciója, Tarlós azt mondta, hogy

ez vihar a biliben."

Az ellenzék mintegy hatvan járatot emlegetett, de csak kilenc járat menetrendjében vannak minimális módosítások.

A Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) kapott tájékoztatás alapján járatritkításról nem lehet beszélni."

– tette hozzá Tarlós.

Ami viszont valódi probléma lehet, az az állami hulladékholding, amely akár milliárdos veszteséget is okozhat Budapestnek. A kérdésben csütörtökön tárgyalt a főpolgármester Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel. Országos szinten mintegy tízmilliárd forint hiányzik a rendszerből, amelyet nem kalkuláltak be a döntéshozók. A megoldás az lehet, hogy a kormány kipótolja ezt az összeget. A jelenlegi rendelet alapján a tízmilliárdos összeg nagy részét a fővárosnak kellene előteremtenie, ám emiatt néhány projekt veszélybe kerülhet.

Folytatódnak a dugódíj körüli huzavonák. A kormány nemet mondott erre a – még a Gyurcsány-kormány által – Brüsszel felé vállalt kötelezettségre. Emiatt büntetést fogunk kapni, amelynek 71 százalékát a kormány és 21 százalékát a főváros állja.

Egyelőre nem áll jól a 3-as metró felújításának terve. A kormány és a főváros között eddig parázs viták voltak a kérdésben. A kormány kiadta a feladatot Seszták Miklósnak, hogy teremtse elő a projekthez szükséges forrásokat és a miniszter pozitívan állt a kérdéshez.

Szeptember elsején ül össze az Alstom-metrókocsik beszerzését vizsgáló bizottság, melynek november 30-ig be kell fejeznie a munkát.

Az ügyészség több mint öt éve foglalkozik ezzel az üggyel. A szövevényes szerződéseket jóval a 2006-os önkormányzati választások előtt kötötték meg. Annyira kedvezőtlen megállapodások voltak, hogy 2010 végén az új városvezetés kénytelen volt feljelentést tenni."

– mondta Tarlós az üggyel kapcsolatban.

A főpolgármester azt is hozzátette, hogy

az Alstom által állítólag Medgyessy Péter volt miniszterelnöknek juttatott pénz csak kis része annak, amit az angol hatóságok feltártak."

Tarlós István is kapott lovagkeresztet. A kitüntetések visszaadása kapcsán elmondta, hogy nem érzi magát kompetensnek, hogy állást foglaljon. Tarlós még 1996-ban, Göncz Árpádtól kapta a kitüntetést óbudai polgármesterként – ekkor még a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje elnevezést viselte.

Egy két évtizeddel ezelőtti elismerést nem tudok beilleszteni egy mai kommunikációs és hangulati környezetbe. Én kimaradnék ebből a műsorszámból"

– mondta Tarlós.

(Magyaridők)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Matolcsy: kivételes korszakban, kivételes országban élünk

Matolcsy: kivételes korszakban, kivételes országban élünk

Kivételes korszaknak nevezte a jelenlegit, és kivételes országnak Magyarországot Matolcsy György jegybankelnök hétfőn a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíjprogram oklevélátadó ünnepségén, ahol megjegyezte, hogy az ország az elmúlt tíz évben kivételes társadalmi, gazdasági és szellemi eredményeket ért el.

Migránsok rejtőztek el egy hajón, majd felgyújtották azt

Hat algériai illegális bevándorló szorult orvosi ellátásra a romániai Konstanca kikötőjében, miután tüzet okoztak azon a panamai zászló alatt közlekedő hajón, amelynek fedélzetén elrejtőztek – közölte hétfőn a román parti őrség.

A fiatal migránsok integrációja különösen nehéz az Európai Unióban

A fiatal migránsok integrációja különösen nehéz az Európai Unióban

Az illegális migráció és a harmadik országbeli személyek integrációja napjainkban az Európai Unióban fontos vita tárgya, különösen a 2015-es migráció hullám jelentkezése óta. A legtöbb tagállam tapasztalja a migráció jelenségét, és ezzel egyidejűleg szembesül a beilleszkedés nehézségeivel is.

„Az új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér”

A munkáját hamarosan megkezdő új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán, miután magyar biztosjelölt szükséges támogatást szerezett kinevezésének jóváhagyásához.

Továbbra is a németek uralják az Európai Parlamentet

Továbbra is a németek uralják az Európai Parlamentet

Az állandó parlamenti bizottságok negyedének vezetője német, a legfontosabbak közül mindegyiknek.

Újabb terroristafeleség szeretne visszatérni Ausztriába

Az osztrák sajtó értesülései szerint az Iszlám Állam terrorszervezet afgán tagjához ment férjhez az a nő, aki jelenleg egy észak-szíriai fogolytáborban tartózkodik, és az osztrák diplomácia segítségét kéri.

Karácsony csillagos egyesre vizsgázott történelemből

Karácsony csillagos egyesre vizsgázott történelemből

Apáti István országgyűlési képviselő szerint a főpolgármester „csillagos egyesre” vizsgázott történelemből, amikor undorítónak nevezte a Mi Hazánk szombati, Horthy Miklós fővárosi bevonulásának századik évfordulóján megtartott felvonulását.

Boris Johnson: Zúdulni fog a tőke a britekhez a Brexit után

Boris Johnson: Zúdulni fog a tőke a britekhez a Brexit után

Zúdul majd a beruházási tőke a brit gazdaságba, amint sikerül a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végére jutni – ezt ma jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére