Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

TAO felajánlás: 16 kiemelt sportág 8,4 milliárd forintos támogatást kap idén

888.hu

2017.05.12. 20:58

A Századvég Gazdaságkutató e heti konferenciáján a sport volt a középpontban, pontosabban a sport és a sportmarketing. Mára már megszokott, hogy a konferencián a legpatinásabb elõadók vesznek részt, ez most sem volt másként.
Sportpolitika

Hármas célrendszer vezeti a magyar sport fejlesztését: minden gyerek sportoljon, minél több sportesemény legyen Magyarországon és az állam aktív szereplő legyen a sport területén – mondta Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára a konferencián, hozzátéve, hogy a kormány 2016-ban módosította a sportirányítás hazai rendszerét, ami által új köztestületi rendszer jött létre.

A kormány vállalta, hogy 2020-ig a kiemelt sportágak területén képes lesz a legrangosabb nemzetközi versenyek hazai megrendezésére. Így az a cél is megvalósul, hogy a sportlétesítményeket korszerűsítsék, hiszen ezek többsége elavult és már nem felelnek meg a modern igényeknek. A kormány vállalásának köszönhetően már elkészült az új Fradi-stadion, a debreceni stadion, valamint a Duna Aréna is, amely júliusban a vizes világbajnokságnak ad majd otthont.

TAO

Az elmúlt öt évben 155 ezerrel nőtt az igazolt sportolók száma. A TAO a jelenlegi tervek szerint 2023-ig marad. A támogatásnak köszönhetően 16 kiemelt sportág idén 8,4 milliárd forintos támogatást kap. A nem kiemelt sportágak számára felzárkóztatási alapot hozott létre a kormány – mondta Szabó Tünde.

A kormány döntése alapján több mint 100 ezer négyzetméteren épülhet meg a Testnevelési Egyetem új campusa. 2018. szeptemberében várható az átadás – mondta az államtitkár. A mindennapos testnevelés révén mára naponta 1,2 millió gyerek mozog legalább napi 45 percet. 2019-re a kormány célja, hogy ne legyen olyan járás, ahol nincs a gyerekeknek lehetősége megtanulni úszni – mondta Szabó Tünde.

Testnevelési Egyetem (TE)

Mocsai Lajos az egyetem rektora arról beszélt, hogy a TE a világon az egyik legsikeresebb oktatási intézmény. A TE az elmélet és a gyakorlat egészséges arányára épít az oktatás során. Mocsai Lajos elmondta, hogy új képzési és kimeneteli követelményeket dolgoztak ki.

A rektor közölte, hogy szigorítottak a felvételi követelményeken, és az edzőképzés területén is új tanterveket fogalmaztak meg, amik idén szeptembertől indulnak. Mocsai szerint az általános iskolák alsó tagozatán hiány van gyógytestnevelőkből, emiatt kiemelt figyelmet fognak fordítani a képzésre.

Vizes vb

Az elmúlt évtizedekben jelentős változáson ment át a vizes világbajnokság lebonyolítása, és ehhez a magyar szervezőbizottságnak is alkalmazkodnia kellett – mondta Szántó Éva. A világbajnokságot lebonyolító szervezőbizottság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagyon feszített tempóban kellett felkészülniük, mivel Magyarország eredetileg 2021-ben rendezte volna meg ezt a világversenyt. A világbajnokság egyben hat sportág világbajnokságának a lebonyolítását is igényli – mondta Szántó.

Szántó arról is beszélt, hogy a világbajnoksághoz kapcsolódóan több budapesti uszoda megújul, köztük a Császár-Komjádi Sportuszoda, valamint a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda is.

(Origo.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére