Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlávik: Elképzelhető, hogy szigorítani kell az intézkedéseket

888 - MTI

2021.03.02. 10:40

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elképzelhetőnek tartja, hogy szigorítani kell a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott intézkedéseket, mert a vírusmutánsok miatt egyre többen fertőződnek meg és kerülnek kórházba.

 

A főorvos kedden az M1 aktuális csatornán kiemelte, hogy

az intézkedéseken kívül egyelőre csak a védőoltással lehet védekezni a járvány ellen, ezért fontos, hogy minél többen minél hamarabb megkapják az első oltást.

Mivel még nem áll rendelkezésre elég vakcina, több országban is elkezdték meghosszabbítani az első és a második oltás között eltelt időt az adott szérum alkalmazási útmutatójában leírt maximumig, így több ember kaphatja meg az első adagot, amely már ad valamennyi védettséget – mondta. Véleménye szerint ez helyes módszer, amíg nincs elég vakcina.

Szlávik János hozzátette: egyes országokban azzal is kísérleteznek, hogy másodszor nem ugyanazzal a vakcinával oltanak, mint az első alkalommal, ezzel próbálva nagyobb hatékonyságot elérni. Ezek még csak kísérletek, amelyeknek nem ismertek az eredményei, ezért egyelőre ragaszkodni kell ahhoz, hogy mindkét oltás ugyanazzal a vakcinával történjen – érvelt a főorvos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére