Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: új vállalat költözik a Johnson Electric nemrég Ózdon bezárt üzemébe

888.hu

2022.06.23. 20:15

Új vállalat költözik a Johnson Electric nemrég Ózdon bezárt üzemébe, a Neutrik Group elektronikai vállalat 3,6 milliárd forintos beruházása nyomán az első ütemben 200, középtávon pedig 300 új munkahely jön létre a városban – közölte csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a bejelentésen arról számolt be, hogy az állam által 1,4 milliárd forinttal támogatott projekt lezárulta után a liechtensteini székhelyű cég elektronikus csatlakozók kézi összeszerelését fogja végezni Magyarországon.

Beszédében kiemelte: a vállalat világelső a szórakoztatóiparban használt áramköri és elektronikai csatlakozók gyártásában.

 

Így a nyári fesztiválszezon sem jöhetne létre, ha a Neutrik nem szállítaná a mikrofonokhoz az elektronikai csatlakozókat. A magyar és külföldi együttesek hangja nem tudna megszólalni sem a Balaton Soundon, sem a Volton, sem a Strand Fesztiválon.”

– mutatott rá.

 

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az elmúlt két és fél év meglehetősen bizonytalan időszak volt.

 

Soha korábban nem fordult elő, hogy ilyen rövid időn belül kétszer forduljon ki a sarkaiból a világgazdaság rendszere.”

– fogalmazott.

 

Elmondta, a magyar gazdaság ennek ellenére tavaly a valaha volt legjobb évét zárta, de a rekordok dacára egy-egy gyár időnként Magyarországon is bezár. Emlékeztetett, hogy Ózdon az elmúlt években egy másik vállalat, az ABB is bezárta a gyárát, de ahogy a Johnson Electric helyére most a Neutrik Group, úgy nem sokkal később a helyére érkezett a medencegyártással foglalkozó Wellis Zrt.

A miniszter aláhúzta, hogy a mostani beruházás a magyar elektronikai iparnak is új lendületet ad. Tájékoztatása szerint a mára több mint 140 ezer embernek munkát biztosító szektor teljesítménye tavaly 21 százalékkal nőtt. A bővülés üteme az idei év első négy hónapjában 16 százalékos volt, az ágazat termelési értéke így ezen idő alatt meghaladta a 3000 milliárd forintot.

Arra is kitért, hogy a magyar-liechtensteini politikai kapcsolatok aktívak és a kölcsönös tiszteleten alapulnak.

Hozzátette: a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly 60 millió euró volt, ami bár alapvetően nem túl magas szám, de rekordnak számít.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére