Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Magyar vállalatok is készítenek majd izraeli óvóhelyeket

888.hu

2021.06.01. 17:30

Izraelben járt Szijjártó Péter külügyminiszter, ahol többek között az Ábrahám-megállapodások fontosságáról beszélt.

 

Magyarország nemcsak szavakban áll ki Izrael mellett, hanem mobil és taktikai óvóhelyek gyártásával izraeliek ezreinek a biztonságát fogja elősegíteni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Petah Tikván, egynapos izraeli látogatása során tartott sajtótájékoztatóján.

„Magyarország stratégiai jelentőséget tulajdonít a magyar–izraeli együttműködésnek, s mi nemcsak beszélünk erről, hanem teszünk is róla. Ma megállapodást ír alá egy izraeli védelmi ipari vállalat és egy magyar építőipari vállalat, ennek értelmében izraeli megrendelésre

Magyarországon ezernél is több olyan speciális mobil és taktikai óvóhelyet fognak legyártani, melyeket aztán később itt, Izraelben fognak használni a rakétatámadásokkal szembeni védekezésben”

– jelentette be Szijjártó Péter.

„Valós tettekre is váltjuk mindazt, amit mondunk, és ahhoz is hozzá tudunk járulni, hogy izraeli emberek ezreinek, tízezreinek az élete biztonságba kerüljön rakétatámadás esetén”– tette hozzá. „Izraelt egy terrorszervezet támadta meg, rakéták ezreit lőtték ki izraeli városokra, kifejezetten sűrűn lakott helyekre, emberek ezreinek, tízezreinek, sőt százezreinek életét veszélyeztették”– hangsúlyozta a magyar külügyminiszter a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász és Izrael között a közelmúltban zajlott rakétaháborúról.

„Magyarország az EU-ban és az ENSZ intézményeiben is több olyan álláspontot, közös nyilatkozatot, határozatot vétózott meg, amely álláspontok, nyilatkozatok rendkívül tisztességtelenek voltak” – emlékeztetett a magyar diplomácia tevékenységére utalva.

Itt, a Közel-Keleten békére van szükség, s a békéhez az Ábrahám-megállapodásokon keresztül vezethet az út.

Vissza kell hozni az Ábrahám-megállapodások szellemiségét, melyek keretében Izrael több arab országgal is normalizálni tudta a kapcsolatát” – utalt a tavaly Donald Trump amerikai elnök segítségével megszületett közel-keleti egyezményekre.

Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter közös sajtótájékoztatójukon utalt arra, hogy a magyar külügyminiszter nem első alkalommal jár Izraelben, és megköszönte a magyar kormány és a magyar nép határozott támogatását a Falak őrzője nevű, közelmúltban zajlott hadművelet idején.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére