Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter az üzbég befektetési és külgazdasági miniszterrel tárgyalt

Tóth Dalma

2019.03.06. 14:07

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az üzbég befektetési és külgazdasági miniszterrel tárgyalt, Magyarország és Üzbegisztán között együttmûködés indulhat a nukleáris mérnökképzésben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.

Szijjártó Péter Szardor Uktamovics Umurzakovval tárgyalt, az üzbég befektetési és külgazdasági miniszter a Magyar-Üzbég Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) ülésére érkezett Budapestre.

A KKM közleménye kiemelte, mivel a közeljövőben kezdik építeni Üzbegisztán első atomerőművét, megkezdődtek az egyeztetések a nukleáris mérnökképzéssel kapcsolatos együttműködésről.

A két ország vállalatai közötti együttműködés támogatásának érdekében a magyar Eximbank 46,5 millió dolláros hitelkeretet nyitott és hitelkeret-megállapodást kötött két üzbég bankkal. Ezek a pénzügyi intézkedések segítséget nyújtanak a magyar élelmiszeripari, vízipari és egészségügyi cégek üzbég partnerekkel folytatott tárgyalásaihoz és az üzbegisztáni piaci részesedésük növeléséhez.

A két főváros, Budapest és Taskent közötti együttműködési megállapodás, a 30 üzbég diák számára felajánlott ösztöndíj és a magyar állampolgároknak biztosított üzbég vízummentesség jó alapot ad a társadalmi kapcsolatok bővítéséhez – áll a KKM közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére