Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: nem engedünk be illegális bevándorlókat

Nagy Gábor

2019.05.18. 09:48

A külgazdasági és külügyminiszter az EWTN amerikai katolikus hírtelevíziónak nyilatkozott.

Szijjártó Péter az interjúban kijelentette, hogy Donald Trump és Orbán Viktor találkozója nagyon baráti, közvetlen légkörben zajlott le. Úgy vélte, hogy a két vezetőnek nagyon hasonló a megközelítése a jelenlegi legkomolyabb nemzetközi problémák közül a migráció, a biztonságpolitika, a hazafias politika és a keresztény kisebbségek megvédésének területén is.

A migráció kapcsán Szijjártó Péter kifejtette: Nyugat-Európában már párhuzamos társadalmak fejlődtek ki az eltérő kultúrák miatt.

Nem közösségek keveredéséről van szó, hanem egymással párhuzamosan létező társadalmakról, amelyek nagyon komoly biztonsági kockázatot jelentenek. Az elmúlt négy évben, a migrációs válság kezdete óta Európában 30 súlyosabb támadást követtek el bevándorló hátterű terroristák, és ezekben 300 ártatlan európai meghalt – mondta a tárcavezető, kijelentve, hogy ez elfogadhatatlan.

Mint mondta: Magyarország teljesen egyértelművé tette, hogy illegálisan senkit nem enged be az országba, ezért épített kerítést a déli határon.

A keresztény közösségekkel kapcsolatban Szijjártó Péter kiemelte, hogy világszerte közülük kerülnek ki vallásuk miatt a legnagyobb arányban (mintegy 80 százalékban) üldözöttek. Úgy fogalmazott: nem fogadható el az, hogy a nemzetközi közéletben a diszkrimináció utolsó formájaként eltűrik a keresztények hátrányos megkülönböztetését. Példaként a húsvéti Srí Lanka-i támadásokat hozta fel Szijjártó, azt hangoztatva: politikai szinten senki nem merte kimondani, hogy a merényletek kifejezetten a keresztények, katolikusok ellen irányultak.

Az interjúban szóba kerültek a magyar kormány által tervezett fegyvervásárlások is. Ennek kapcsán a miniszter úgy fogalmazott: Magyarország továbbra is kész amerikai védelmi technológiával fejleszteni az ország légvédelmi rendszerét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére