Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: nem akarjuk, hogy Brüsszelben birodalom épüljön

Forisek Ádám

2019.10.18. 09:10

A külgazdasági és külügyminiszter a Russia Todaynek beszélt a migrációról, valamint Budapest és Brüsszel kapcsolatáról.
Nagyon erős bevándorlásellenes álláspontot képviselünk. Világosan megfogalmaztuk, hogy illegális bevándorló nem léphet Magyarország területére

fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy Magyarország természetesen nem járul hozzá Brüsszel migránsokat szétosztani kívánó kvótájához sem.

Mint ahogy a politikus fogalmazott, ez homlokegyenest ellentétes álláspont Brüsszeléhez képest, amely minél több migránst akar az EU-ba invitálni, hogy „segítsen” rajtuk.

Szijjártó Péter szerint azonban ehelyett ott kell segíteni, ahol a baj van. Ezért indította el Magyarország 2015-ben, a bevándorlási válság kellős közepén a Hungary Helps programot, amely a közel-keleti keresztények megsegítését tűzte ki célul. A tárcavezető elmondása szerint a programnak köszönhetően eddig 50 000 keresztény kapott segítséget, mintegy 12 milliárd forint értékben.

Mi azt mondjuk, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol szükség van rá, nem pedig behozni a bajt oda, ahol amúgy nem lenne semmi probléma.

Ez a megközelítés nagymértékben különbözik Brüsszel bevándorláspárti, globalista hozzáállásától, ám Szijjártó Péter hangsúlyozta: ez nem EU-ellenességet jelent.

Nem akarjuk, hogy Brüsszelben birodalom épüljön. Olyan Európai Uniót akarunk, amely erős nemzetállamokra épül, és ahol a nemzeti identitás, szuverenitás és kompetencia előtérbe kerül.

Szijjártó Péter az interjúban felhívta a figyelmet arra is, hogy az unióban milyen aggasztó mértékben megnövekedett a terrorfenyegetettség. Az elmúlt néhány évben számos terrortámadást vittek végbe magukat menedékkérőknek beállítók, ugyanakkor nem csak újonnan érkezett migránsok jelentenek veszélyt, mert rengetegen már uniós országokon belül radikalizálódnak.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint be kell látni, hogy a migráció párhuzamos társadalmakat alkot, ahol a hangos kisebbség napi szinten gyakorol nyomást a csendben tűrő többségre. Az eredmény pedig a no-go zónák létrejöttében látható – olyan helyekről beszélünk, amelyeket a vállalkozók, de lassan már a rendőrség emberei is elkerülnek. Mint Szijjártó Péter mondta, Svédországban a legrosszabb a helyzet, lassan már minden nagyvárosában találhatók ilyen no-go zónák, ideértve Malmőt, Göteborgot és Stockholmot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére