Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: le kell gyõzni az Iszlám Államot

Bertha László

2016.07.21. 17:28

A magyar külügyminiszter szerint "nincs mese", Európa biztonsága érdekében le kell gyõzni az Iszlám Államot.
WASHINGTON, 17:28

A magyar külügyminiszter szerint „nincs mese”, Európa biztonsága érdekében le kell győzni az Iszlám Államot.

Szijjártó Péter külügyminiszter washingtoni látogatása során részt vesz az Iszlám Állam ellen küzdő nemzetközi koalíció országainak tanácskozásán, melyet az USA külügyminisztere, John Kerry vezet.

A konferencia előtt a magyar külügyi vezető telefonon nyilatkozva az MTI-nek elmondta, hogy

maga Európa is minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetésének árnyékában éli napjait, ez mára már mindenki számára világossá vált.”

Szijjártó szerint a helyzet okai között találhatjuk részben azt, hogy az ISIS olyan mértékben destabilizálta Európa déli szomszédságát, hogy emiatt milliók indultak meg Európa irányába.

A feladat tehát világos: ha helyre akarjuk állítani Európa biztonságát, akkor nincs mese, le kell győzni végre az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet.”

– jelentette ki Szijjártó.

A külügyminiszter felidézte, hogy az Iszlám Állam elleni eredményes küzdelem érdekében jött létre az a globális koalíció, amelynek Magyarország is a tagja.

mi azon 23 ország közé tartozunk, amely katonákat is küld az Iszlám Állam elleni harcba, s ezen kívül részt veszünk a globális koalíció három munkacsoportjának munkájában is.”

– tette hozzá a magyar diplomácia vezetője.

Jelenleg 126 magyar katona szolgál Észak-Irakban, számuk az év végére pedig 150 főre gyarapszik. Õk nemcsak őrző és védelmi feladatokat látnak majd el, hanem részt vesznek az iraki és a kurd hadsereg kiképzésében is.

Mindaddig, amíg nem sikerül legyőzni a terrorszervezetet, arra kell koncentrálni, hogy ne Európába meneküljenek az emberek, hanem maradjanak az otthonaik környékén. Ennek érdekében Magyarország egymilliárd forinttal támogatja azt az európai uniós alapot, mely ezeket a közösségeket segítik.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére